Propaganda pro-vaccinare prosperă. LA Times: Omiterea rapelului pentru COVID ar putea reduce IQ-ul

Un lucrător medical pregăteşte o doză de vaccin COVID-19 de la Pfizer (Carlos Osorio/AFP via Getty Images *)
Redacţie
16.10.2024

LA Times a publicat, luni, un articol de opinie semnat de doi profesori de la Yale care sugerează că lipsa unui rapel COVID ar putea reduce IQ-ul.

Argumentul lor: un studiu recent publicat în New England Journal of Medicine a constatat că COVID reduce în sine IQ-ul, ceea ce „sugerează încă un motiv pentru a vă face vaccinul: Acesta vă poate proteja intelectul”.

În articolul menţionat publicat de LA Times, se spune că mulţi oameni consideră capacitatea lor de a raţiona drept un aspect esenţial al identităţii lor; acesta este unul dintre motivele pentru care perspectiva demenţei este atât de înspăimântătoare. În acest context, sursa citată afirmă că această cercetare sugerează că vaccinarea poate fi o modalitate de a păstra această capacitate şi de a favoriza sănătatea creierului.

Citiți și 28 de tipuri de complicaţii renale raportate în urma vaccinării împotriva COVID-19

"Dacă doriţi să continuaţi să rezolvaţi Wordle [un joc de cuvinte online - n.n.] sau cuvintele încrucişate de sâmbătă, aveţi un motiv în plus să vă faceţi rapelul", afirmă autorii materialului.

Pentru început, autorii studiului au constatat că deficitele cognitive au fost observate în mare parte la cei care aveau tulpinile COVID originale, nu tulpini recente.

„Cele mai mari deficite în scorurile cognitive globale au fost observate în grupul de participanţi cu infecţie cu SARS-CoV-2 în timpul perioadelor în care virusul original sau varianta alfa a fost predominantă, în comparaţie cu cei infectaţi cu variantele ulterioare”.

Citiți și Şeful Serviciului de sănătate publică din Florida avertizează: Vaccinurile pe bază de ARNm împotriva COVID-19 nu sunt adecvate pentru om

Autorii au analizat în mod specific persoanele vaccinate faţă de cele nevaccinate şi au observat doar „un mic avantaj cognitiv în rândul participanţilor care au primit vaccinări multiple”.

Articolul menţionat ignoră, de asemenea, faptul că vaccinurile şi boosterele anti COVID-19 nu previn infecţia. De asemenea, ignoră faptul că autorii studiului NEJM „au constatat deficite cognitive mai mici în rândul participanţilor care au fost infectaţi în perioadele cu variante recente decât în rândul celor care au fost infectaţi cu virusul original sau cu varianta alfa”.

Citiți și Top 10 evenimente COVID ale anului: Dezvăluirea faptelor nespuse şi necunoscute publicului

Conform unui studiu publicat în mai, rapelurile actuale sunt eficiente doar în proporţie de 52% în protejarea împotriva infecţiei după 4 săptămâni şi 20,4% după 20 de săptămâni. Aşadar, practic - faci vaccinul - riscând potenţialele efecte secundare - pentru o şansă de 50/50 dacă vei contracta virusul SARS-CoV-2 sau nu.

Autorii sugerează, de asemenea, că „tinerii, a căror viaţă socială mai activă conduce adesea la răspândirea COVID, îşi pot proteja nu numai sănătatea, ci şi inteligenţa şi viitorul prin vaccinare”.

Cu toate acestea, Paul A. Offitt, consilier în cadrul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration / FDA), afirmă că persoanele tinere şi sănătoase nu ar trebui să primească cele mai recente vaccinuri de rapel COVID, citând două studii care sugerează că vaccinurile de rapel bivalente, care vizează tulpina originală COVID-19 şi două subvariante Omicron BA.4 şi BA. 5, „nu generează răspunsuri imune superioare”.

Citiți și Primele persoane decedate din cauza COVID erau complet vaccinate, dezvăluie registrele statului australian

Între timp, Suedia, Norvegia şi Finlanda au suspendat sau limitat utilizarea vaccinului anti-COVID de la Moderna pentru copii, în timp ce Marea Britanie a redus eforturile de vaccinare anti-COVID pentru copiii sănătoşi după ce un studiu a arătat „un risc crescut de spitalizare din cauza miocarditei după prima sau a doua doză de BNT162b2” la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

„Există o mulţime de oameni care sunt afectaţi de vaccinuri şi nu ştiu asta”, a afirmat Dr. Bret Weinstein, într-o discuţie cu Dr. Aseem Malhotra despre miocardita subclinică şi impactul acesteia asupra longevităţii, publicată pe X.

Teza autorilor articolului publicat în LA Times nu recunoaşte, de asemenea, scăderea imunităţii provocată de rapeluri. Un studiu recent care a apărut luna trecută în Nature Medicine a constatat că „persoanele care au primit doze repetate de vaccin şi care, în unele cazuri, au fost infectate şi cu SARS-CoV-2, nu au reuşit în mare măsură să producă celule speciale producătoare de anticorpi numite celule plasmatice cu durată lungă de viaţă (LLPC)”, potrivit Science.org.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor