28 de tipuri de complicaţii renale raportate în urma vaccinării împotriva COVID-19

(Ezra Acayan/Getty Images *)
Marina Zhang
05.06.2024

Un tânăr sănătos în vârstă de 20 de ani a luat prima doză de vaccin Pfizer iar, şase zile mai târziu, a fost internat în spital.

Funcţia sa renală s-a deteriorat, ulterior fiind diagnosticat cu nefrită interstiţială acută legată de medicamente, un tip de afecţiune renală.

„Ar trebui luată în considerare o legătură strânsă între vaccinarea anti COVID-19 şi nefrita interstiţială acută”, au scris autorii unui raport de caz din ianuarie.

În ciuda rarităţii relative, tulburările renale care apar după vaccinarea anti COVID-19 nu au primit atenţia pe care o merită.

28 de leziuni ale rinichilor

28 de leziuni renale diferite au fost raportate în urma vaccinării anti COVID-19, potrivit unei analize din 2023 publicate în Indian Journal of Community Medicine.

Lucrarea trece în revistă toate complicaţiile legate de rinichi raportate în literatura de specialitate în urma vaccinării împotriva COVID-19, a declarat pentru The Epoch Times Dr. Richard Amerling, specialist nefrolog, care nu a fost implicat în această revizuire.

Complicaţiile renale pot fi o acutizare a unei afecţiuni anterioare sau pot apărea brusc la pacienţii fără afecţiuni renale anterioare.

Autorii au constatat că unii dintre aceşti pacienţi au avut, de asemenea, leziuni recurente după o doză suplimentară de vaccin, stârnind astfel îngrijorarea „dacă este sigur să primeşti doza suplimentară de vaccin”.

„Medicii, în special nefrologii, trebuie să fie conştienţi de complicaţiile renale şi să-i sfătuiască pe pacienţi să fie atenţi la simptomele renale [...] post-vaccinare”, au concluzionat autorii, subliniind că vaccinul este în continuare recomandat, deoarece beneficiile depăşesc riscurile.

Autorii au luat în considerare patru mecanisme care ar putea duce la leziuni renale: un răspuns anormal al celulelor T, un răspuns inflamator tranzitoriu, dar sistemic, o reacţie alergică târzie şi o reacţie autoimună.

Lucrarea a discutat, de asemenea, cu privire la unele dintre celelalte afecţiuni renale apărute, inclusiv afecţiuni legate de anticorpi, afecţiuni autoimune şi afecţiuni asociate cu cicatrizarea şi inflamaţia ţesutului renal.

Un organ vulnerabil

Dr. Amerling a declarat că rinichiul este un organ destul de vulnerabil, deoarece filtrează tot sângele din organism. Prin urmare, orice toxină din sânge, cum ar fi o proteină spike, se poate infiltra potenţial în organ şi poate provoca daune directe sau imune.

„Există teorii” cu privire la modul în care pot apărea leziunile provocate de vaccinuri. „Să spunem că aveţi un complex de proteină spike cu un anticorp. [...] Acestea pot avea o dimensiune care să le permită să se blocheze în acest mecanism de filtrare”, a spus el.

Acest lucru ar putea declanşa o „cascadă inflamatorie” şi ar putea afecta rinichii.

Aproximativ jumătate dintre cei vaccinaţi au niveluri detectabile de proteină spike în circulaţie, a menţionat renumitul cardiolog Dr. Peter McCullough pe Substack, subliniind că acest lucru prezintă riscuri pentru rinichi.

Dr. Amerling a comunicat cu colegii care au tratat pacienţi cu afecţiuni renale legate de vaccinuri.

„Nefrologii văd acest lucru. Dacă o recunosc sau nu este o altă problemă”, a afirmat el.

„Este ceva de care nefrologia mainstream, ca şi medicina mainstream, va nega pur şi simplu că există şi vor continua să facă acest lucru până când cineva îi va forţa să deschidă ochii”, a specificat Dr. Amerling.

„Teama mea este că [sic], cu atât de multe probleme medicale presante, inclusiv miocardită, stop cardiac, accident vascular cerebral şi cheaguri de sânge, afectarea renală poate fi trecută cu vederea, iar atunci când comunitatea medicală şi pacienţii o descoperă, ar putea fi prea târziu pentru a interveni”, a scris Dr. McCullough.

Dr. Amerling a menţionat că, pentru persoanele îngrijorate că ar putea avea leziuni renale, cea mai uşoară modalitate de a verifica acest lucru este de a testa proteinele din urină.

„Este ieftin. Nu este specific. Dar dacă aveţi proteine în urină sau în sânge, atunci aveţi o problemă”, a explicat Dr. Amerling, adăugând că acest lucru poate fi testat cu mostră de sânge.

Alte constatări

Cercetătorii de la agenţia de sănătate din Noua Zeelandă au publicat un preprint care asociază miocardita, pericardita şi leziunile renale acute cu vaccinurile anti COVID-19.

Cu toate acestea, versiunea revizuită de colegi menţiona că asocierea cu leziunile renale acute a fost nesemnificativă, subliniind doar o legătură între miocardită şi pericardită şi vaccinul anti COVID-19. Versiunea integrală a pretipăririi a fost între timp eliminată.

Regretatul patolog german Dr. Arne Burkhardt, care a efectuat autopsii asupra celor care au murit în urma vaccinării anti COVID-19, a descoperit, de asemenea, leziuni renale cu implicare imunitară în rândul unora dintre cei despre care a concluzionat că au murit ca urmare a vaccinului.

Un alt studiu din China care a evaluat rapoartele privind leziunile renale transmise către Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccin (Vaccine Adverse Event Reporting System / VAERS) a concluzionat că pot apărea leziuni renale acute în urma vaccinurilor COVID-19, constatând că legătura era mai puternică în rândul persoanelor în vârstă.

Autorii au constatat că cei care au luat vaccinul Pfizer au avut tendinţa de a avea cele mai proaste rezultate, cu o proporţie mai mare de persoane care au decedat în urma administrării acestuia, urmaţi de cei vaccinaţi cu Moderna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor