Primele persoane decedate din cauza COVID erau complet vaccinate, dezvăluie registrele statului australian

Vaccinare anti-Covid-19 (gov.md)
Jessie Zhang
31.08.2023

În cadrul unui proces lansat de un grup de medici care contestă obligativitatea impusă de guvernul statului australian Queensland (nord-est) privind vaccinarea anti-COVID-19, înregistrările au dezvăluit că primele decese au fost în rândul unor persoane complet vaccinate.

O listă a primelor 183 de decese cauzate de COVID-19 din acest stat, de la începutul pandemiei, la 13 martie 2020, până la 27 ianuarie 2022, întocmită de şeful serviciului de sănătate din Queensland într-o declaraţie sub jurământ, indică faptul că autorităţile ştiau încă din ianuarie 2022 că este posibil ca vaccinarea să nu prevină decesul.

Lista arată că primele decese provocate de coronavirus contractat la nivel local a fost al unei persoane în vârstă de 80 de ani şi alta în vârstă de 30 de ani, ambele primind două doze de vaccin - în decembrie 2021 şi, respectiv, ianuarie 2022.

Deşi Queensland a înregistrat şapte decese la începutul pandemiei, în aceste cazuri boala a fost contractată în afara statului şi înainte de începerea vaccinării.

Graniţa statului Queensland s-a deschis în decembrie 2021, după ce 80% din populaţie a fost vaccinată. Până la 31 decembrie 2021, aproape 90% din populaţia de peste 16 ani avea schema completă de vaccinare.

Obligativitatea vaccinării anti-Covid-19 la locurile de muncă din Queensland

Cazul, care a fost lansat împotriva statului, solicită revocarea directivei din septembrie 2021 care impune ca angajaţii din unităţile de sănătate publică şi de îngrijire a persoanelor în vârstă să fie vaccinaţi împotriva COVID-19.

Psihiatrul Peter Parry, specialist din acest caz, a declarat că, în cele trei decenii de carieră, nu a fost niciodată supus unei acţiuni disciplinare, până acum.

"Am absolvit facultatea de medicină în urmă cu 40 de ani şi în tot acest timp nu am avut niciodată vreo plângere împotriva mea prezentată unui consiliu medical sau AHPRA", a subliniat el.

Motivul pentru care a ales să refuze vaccinarea anti COVID-19 a fost acela că acestea "nu sunt vaccinuri normale".

"Sperăm, aducând în faţa Curţii Supreme materialul probator şi mărturii ale martorilor experţi, că judecătorii vor analiza dovezile şi vor decide în favoarea noastră. Dacă va avea succes, un număr mare de asistente / asistenţi medicali şi medici cu experienţă se vor putea întoarce pentru a ajuta sistemul de sănătate publică suprasolicitat din Queensland", a adăugat el.

Pe lângă restricţiile impuse la locul de muncă privind vaccinarea anti-Covid-19, premierul Annastacia Palaszczuk le-a interzis celor nevaccinaţi accesul la servicii şi libertăţi precum spitale, servicii pentru persoane cu dizabilităţi, îngrijire pentru persoane în vârstă, biblioteci şi locuri de cazare.

Acest lucru a fost impus prin cerinţe privind dovada de vaccinare în localuri, despre care guvernul din Queensland a spus că are ca scop menţinerea siguranţei locuitorilor din Queensland.

Schimbare de "discurs" în mesajul autorităţilor

Iniţial, în 2021, guvernul din Queensland a închis graniţele statului şi a încurajat oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19. Autorităţile urmăreau să redeschidă graniţele după ce 80% din populaţie era vaccinată, cu scopul de a opri răspândirea virusului şi de a proteja cetăţenii vulnerabili.

Cu toate acestea, atunci când graniţele s-au redeschis după atingerea obiectivului, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în loc să scadă. Atunci când a devenit clar că vaccinurile nu au prevenit în totalitate infecţia sau transmiterea, mesajul a fost schimbat, autorităţile declarând că vaccinurile sunt eficiente în reducerea îmbolnăvirilor grave şi a deceselor, nu în combaterea îmbolnăvirilor cum susţinuseră iniţial.

În prezent, vaccinarea împotriva COVID-19 încă este o condiţie impusă pentru majoritatea personalului sanitar din Queensland, pentru siguranţa continuă a angajaţilor, pacienţilor, vizitatorilor şi a comunităţii în general.

"Beneficiile copleşitoare ale vaccinării împotriva COVID-19 continuă să depăşească riscurile potenţiale, iar acest lucru este susţinut de cantităţi imense de date privind siguranţa bazate pe miliarde de doze în întreaga lume", a declarat un purtător de cuvânt al Therapeutic Goods Administration (TGA) pentru The Epoch Times într-un e-mail.

Pfizer respinge îngrijorările legate de restricţiile impuse cu privire la vaccinare

Informaţia privind decesele vine după ce, într-o anchetă parlamentară privind obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19, şefii australieni ai Pfizer Australia au declarat că restricţiile privind vaccinarea au constrâns australienii să se vaccineze împotriva COVID-19, susţinând (însă) că aceştia ar fi avut de ales.

În faţa unei anchete a Senatului australian privind ordinele referitoare la vaccinul împotriva COVID-19, Dr. Krishan Thiru, directorul medical al Pfizer Australia, şi Dr. Brian Hewitt, şeful departamentului de reglementare în domeniul ştiinţelor din cadrul Pfizer, au respins îngrijorările senatorilor potrivit cărora australienii au fost constrânşi să se vaccineze împotriva COVID-19.

"Cred cu tărie că nimeni nu a fost forţat să facă un vaccin. Restricţiile impuse legate de vaccinare sunt stabilite de guverne şi de autorităţile sanitare. Cred că tuturor li s-a oferit posibilitatea de a se vaccina sau de a nu se vaccina. Nu cred că cineva a fost obligat să primească un vaccin", a declarat Dr. Thiru.

De asemenea, Dr. Hewitt, atunci când a fost întrebat dacă opinează că australienii din statele care au fost supuse unor restricţii pe scară largă - cum ar fi Australia de Vest sau Victoria - nu au fost forţaţi să se vaccineze chiar şi atunci când au constatat că nu-şi pot câştiga existenţa fără a face vaccin, a răspuns că nu crede că restricţiile au obligat persoanele să se vaccineze.

"Restricţiile legate de obligativitatea vaccinării sunt stabilite de guverne şi de autorităţile sanitare. Nu cred că aceste restricţii au forţat de fapt indivizii să se vaccineze", a afirmat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor