Şeful Serviciului de sănătate publică din Florida avertizează: Vaccinurile pe bază de ARNm împotriva COVID-19 nu sunt adecvate pentru om

Medicul chirurg general din Florida, Dr. Joseph Ladapo
Medicul chirurg general din Florida, Dr. Joseph Ladapo (Youtube - screenshot)
Jacob Burg
09.01.2024

Şeful Serviciului de sănătate publică din Florida, Dr. Joseph Ladapo, avertizează împotriva oricărei utilizări a vaccinurilor cu ARNm împotriva COVID-19 de la Pfizer şi Moderna, invocând îngrijorări legate de cancer.

Dr. Ladapo afirmă că un studiu canadian a descoperit "miliarde până la sute de miliarde" de molecule de ADN per doză, depăşind liniile directoare stabilite de Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

El a trimis o scrisoare, la 6 decembrie, comisarului FDA, Dr. Robert Califf, şi directorului Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), Dr. Mandy Cohen, în care îşi expune îngrijorarea cu privire la prezenţa ridicată a moleculelor de ADN în vaccinurile cu ARNm alături de nanoparticulele lipidice (LNP) utilizate pentru a transporta medicamente în celulele umane.

Dacă LNP-urile sunt atât de eficiente în administrarea medicamentului din vaccin în celulele umane, Dr. Ladapo afirmă că se teme că acestea vor furniza simultan moleculele ADN contaminante.

El citează un raport de orientare din 2007 al FDA privind limitele de reglementare pentru ADN în vaccinuri, care indică riscurile de a afecta genele umane care transformă celulele sănătoase în celule canceroase.

Raportul menţionează, de asemenea, despre riscul privind modul în care această integrare a ADN-ului în vaccinuri poate duce la probleme care privesc inima, creierul, sângele, rinichii, ficatul, măduva osoasă, plămânii, ovarele şi testiculele, ganglionii limfatici drenanţi, splina şi locul de administrare şi injectare a vaccinului.

"Integrarea ADN-ului prezintă un risc unic şi ridicat pentru sănătatea umană şi pentru integritatea genomului uman, inclusiv riscul ca ADN-ul integrat în spermatozoizi sau ovule, gameţi ar putea fi transmis la descendenţii beneficiarilor vaccinului cu ARNm anti COVID-19.

Dacă riscurile integrării ADN-ului nu au fost evaluate pentru vaccinurile COVID-19 cu ARNm, aceste vaccinuri nu sunt adecvate pentru a fi utilizate la om", a declarat Dr. Ladapo, într-un comunicat de presă.

El nu solicită o respingere generalizată a tuturor vaccinurilor, îndemnând furnizorii de servicii medicale să acorde prioritate vaccinurilor şi tratamentului pentru COVID-19 fără ARNm, în timp ce evaluează cercetarea privind riscurile generale ale vaccinurilor.

Citiți și Oamenii de ştiinţă detectează proteina Spike de la vaccinarea anti-COVID la pacienţii cu COVID de lungă durată

Dr. Ladapo a fost extrem de criticat în aprilie 2023 după ce o cerere de înregistrări publice a descoperit modificările pe care le-a făcut la un sondaj comandat de stat cu privire la vaccinurile cu ARNm, fiind acuzat de "exagerare" a datelor pentru a se potrivi cu poziţia sa împotriva administrării vaccinurilor anti COVID-19 la copiii şi adulţii "sănătoşi" de anumite vârste.

El a apărat demersul ca fiind o "revizuire" ştiinţifică şi s-a simţit îndreptăţit să elimine unele analize de date din studiul iniţial.

De asemenea, alte persoane şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la vaccinurile COVID-19 cu ARNm, inclusiv Dr. Eduardo Balbona, medic specialist în medicină internă din Jacksonville, Florida.

Dr. Balbona profesează de trei decenii şi pledează pentru o medicină bazată pe dovezi, care pune accentul pe prevenirea bolilor şi menţinerea sănătăţii prin "educaţie şi o abordare proactivă hotărâtă a îngrijirii pe tot parcursul vieţii".

După ce au primit doze unice sau repetate de vaccinuri cu ARNm, unii dintre pacienţii săi au prezentat o serie de simptome diferite şi s-au simţit "rău imediat după aceea".

La "unii oameni, durează câteva săptămâni. Aşadar, [există] diferite tipuri de leziuni. Şi aş spune că [pentru] unii oameni, este aproape o reacţie anafilactică.

"Ei au primit vaccinul şi, din acel moment, pur şi simplu nu se simt bine. Adesea [...] tensiunea arterială scade sau au o tensiune arterială exagerată. Fie scade la 70, fie ajunge la 200", a declarat Dr. Balbona pentru The Epoch Times.

Citiți și Cercetătorii se întreabă de ce COVID-ul nu afectează copii: "unul dintre marile mistere ale pandemiei"

Mai mulţi dintre pacienţii săi au dezvoltat, de asemenea, sindromul de tahicardie posturală ortostatică (POTS) care, potrivit Cleveland Clinic, este o afecţiune care "face ca inima să bată mai repede decât în mod normal atunci când treceţi de la poziţia aşezat sau culcat la cea în picioare".

POTS nu este uşor de diagnosticat, deoarece multe dintre simptomele sale, inclusiv ameţeli, leşin, dureri în piept, dureri de cap şi palpitaţii, pot apărea în timp, în ciuda faptului că rezultă dintr-o cauză comună.

În prezent, nu există un tratament pentru POTS, deşi exerciţiul fizic, activitatea fizică şi un program de reabilitare cardiacă pot fi folosite ca tratament.

Dr. Balbona a examinat, de asemenea, pacienţi cu tensiune arterială crescută şi alţii care au dezvoltat o stare hipercoagulabilă, adică o situaţie în care sângele se coagulează excesiv în absenţa unei sângerări, potrivit National Institutes of Health.

El a fost, de asemenea, îngrijorat de numărul de bărbaţi tineri, de 20 şi 30 de ani, care au dezvoltat embolii pulmonare fără predispoziţii genetice sau probleme de sănătate preexistente care să le provoace.

O embolie pulmonară apare atunci când un fragment, cel mai probabil un cheag de sânge, rămâne blocat într-o arteră pulmonară şi blochează fluxul de sânge, potrivit Clinicii Mayo.

Alţi pacienţi au dezvoltat miocardită şi pericardită direct după ce au primit vaccinul, a declarat Dr. Balbona.

Potrivit CDC, "miocardita este o inflamaţie a muşchiului cardiac, iar pericardita reprezintă inflamaţia pericardului, membrana care înveleşte inima".

Simptomele miocarditei şi pericarditei sunt durerea toracică, dificultăţi de respiraţie şi "senzaţia de bătăi rapide, palpitaţii sau bătăi puternice ale inimii".

Citiți și Top 10 evenimente COVID ale anului: Dezvăluirea faptelor nespuse şi necunoscute publicului

CDC admite că unii pacienţi au dezvoltat aceste afecţiuni după ce au primit vaccinurile cu ARNm împotriva COVID-19, dar că astfel de cazuri sunt "rare" şi că multe se vindecă de la sine.

Cu toate acestea, deoarece simptomele pot imita reacţiile de anxietate, unii pacienţi ar putea să nu ştie că au miocardită sau pericardită, ceea ce face dificilă colectarea datelor.

Dr. Balbona a vorbit cu pacienţi care au mers la spital cu aceste simptome şi au fost refuzaţi de asistente şi medici care le-au spus că problemele sunt de natură psihologică, presupunând, probabil, că pacienţii sunt anxioşi sau se confruntă cu atacuri de panică acute.

De asemenea, el crede că unii dintre cei care au primit vaccinurile au primit "capsule goale" în loc de injecţii cu medicamente active în interior. Dr. Balbona a declarat că a testat mai mulţi pacienţi după ce au primit vaccinurile şi că aceştia nu aveau anticorpi COVID-19, care ar trebui să fie prezenţi în sânge după vaccinare.

Dr. Balbona crede că unii pacienţi ar fi putut fi vaccinaţi doar cu soluţie salină, ca urmare a depozitării şi manipulării necorespunzătoare a vaccinurilor în sine, care necesitau o depozitare la rece în permanenţă pentru a preveni distrugerea medicamentului din interior.

Pacienţii îi spun adesea că sunt îngrijoraţi că se pot îmbolnăvi din cauza faptului că au primit unul sau mai multe vaccinuri COVID-19.

"Aşadar, dacă aţi făcut vaccinul cu mai mulţi ani în urmă şi vă simţiţi bine şi nu aveţi probleme, probabil că sunteţi în regulă", a adăugat el.

Dr. Balbona crede că cercetările vor ajunge în cele din urmă la ceea ce el şi alţi medici observă în timp ce îşi tratează pacienţii.

"La un moment dat - cred că acel moment a trecut de mult - aceste vaccinuri vor fi retrase de pe piaţă. Ele nu sunt sigure. Ele fac rău oamenilor. Este posibil ca acestea să dăuneze oamenilor în moduri care sunt de durată. Recenta contaminare cu ADN este foarte îngrijorătoare pentru creşterea riscului de cancer", a specificat el.

Citiți și Vaccinul cu ARNm de la Pfizer produce "proteine aberante". Experţii sunt îngrijoraţi de evenimentele legate de autoimunitate

Cu toate acestea, în ciuda presupuselor riscuri de cancer ale utilizării ARNm în interiorul vaccinurilor COVID-19, a menţionat el, "tehnologia de bază este de fapt ceva remarcabil".

"Tehnologia ARNm a fost folosită în mod abuziv în pandemia COVID. Nu ar trebui să fie administrată fără discernământ. Este vorba de terapie genică; nu există nicio îndoială în acest sens. Şi are capacitatea de a face unele lucruri remarcabile în ceea ce priveşte binele în situaţia potrivită.

Dacă poţi activa şi dezactiva o genă sau o proteină, la un pacient care are o boală foarte gravă, este foarte bine. Acesta poate fi un instrument fabulos în viitor, dar trebuie să dezvălui riscurile şi beneficiile", a subliniat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor