Şeful Forţelor Armate ucrainene: Marea Britanie "îşi elaborează propunerile" pentru atacuri în interiorul Rusiei

Oleksandr Syrskyi, noul şef al armatei ucrainene, cu indicativul "Leopardul zăpezii" (Screenshot - X)
Redacţia
16.10.2024

Comandantul suprem al Forţelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrskîi, a purtat discuţii telefonice cu şeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, amiralul Sir Tony Radakin, potrivit Meduza.

În timpul conversaţiei, militarul ucrainean a vorbit despre „situaţia strategică actuală” şi „organizarea rezistenţei” faţă de trupele ruse de pe front.

„Am discutat separat posibilitatea de a lovi obiective militare inamice în profunzime operaţională şi strategică. Partea britanică lucrează în prezent la propunerile sale ca parte a implementării practice a planului de victorie”, a scris Sîrskîi pe canalul său Telegram.

Ucraina încearcă să obţină permisiunea aliaţilor săi occidentali de a lovi adânc în teritoriul rus cu arme străine. Kievul spune că are nevoie în primul rând de capacitatea de a ataca bazele aeriene ruseşti care sunt folosite pentru a bombarda teritoriul ucrainean.

La începutul lunii septembrie, The Guardian scria că Marea Britanie a dat Ucrainei permisiunea de a utiliza rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Storm Shadow pentru a lovi ţinte din Rusia. Acest lucru nu a fost raportat oficial. The New York Times a notat că Londra dorea să obţină mai întâi aprobarea Washingtonului. La rândul său, preşedintele american Joe Biden, potrivit NYT, este înclinat să aprobe decizia aliaţilor de a permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu arme occidentale, cu condiţia să nu fie utilizate rachete americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor