Studiu: Pastilele antioxidante pot accelera răspândirea unui cancer existent
alte articole
Un studiu din China arată că pilulele antioxidante au sporit răspândirea cancerului în corpurile cobailor cu cancer la ficat sau de colon. Studiul a folosit saxagliptina, sitagliptina, şi acidul lipoic - trei medicamente antioxidante puternice utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat. Antioxidanţii au protejat celulele canceroase în loc să protejeze şoarecii de răspândirea cancerului. Aceşti antioxidanţi au activat antioxidantul NRF2 semnalizând protejarea celulelor canceroase în loc să protejeze şoarecii.
Autorii au testat apoi pastile antioxidante pe celule prelevate de la pacienţi cu cancere, crescute în eprubete. Antioxidanţii au cauzat creşterea mai rapidă a celulelor canceroase umane şi răspândirea lor prin culturile din eprubete. În general, concluzia din acest studiu şi alte câteva studii de cancer este că antioxidanţii pot ajuta la protejarea celulelor sănătoase de radicalii liberi din organism, dar ei pot determina celulele canceroase deja dezvoltate să crească şi să se răspândească. Cercetătorii au avertizat că sunt necesare mai multe studii pentru a evalua siguranţa medicamentelor care conţin antioxidanţi pentru pacienţii diabetici cu cancer.
Radiaţiile şi chimioterapia, cele mai frecvente tratamente împotriva cancerului utilizate în prezent, sunt bazate pe generarea de oxidanţi care ajută la protecţia împotriva răspândirii cancerului. Radiaţiile ionizante distrug celulele canceroase prin generarea de oxidanţi. Medicamente chimioterapie, cum ar fi paclitaxel, ucid celulele canceroase prin generarea de oxidanţi foarte puternici - superoxid, hidrogen şi peroxid.
Ce sunt antioxidanţii?
Fiecare reacţie chimică în corp funcţionează prin transferul de electroni de la o moleculă la alta. În timpul unei reacţii chimice, molecule şi atomi numiţi radicali liberi sunt formaţi şi conţin un electron nepereche, care are o sarcină electrică, care poate dăuna ADN-ului şi distruge ţesuturile. Antioxidanţii sunt molecule care donează un electron radicalului liber, contracarând astfel sarcina electrică şi duce astfel la stabilizarea procesului şi substanţelor. Fără antioxidanţi, încărcătura electrică a radicalilor liberi cauzează stresul oxidativ, care este asociat cu înaintarea în vârstă, insuficienţă cardiacă, cancer şi aproape orice boală.
Nu există studii bune care să arate că antioxidanţii din produsele alimentare sunt dăunători.
Există mii de antioxidanţi, inclusiv vitaminele A, C şi E, minerale precum seleniu şi zinc, precum şi enzime care produc reacţii chimice în corpul unei persoane. Alimentele care conţin antioxidanţi includ fructele, legumele, cerealele, ceaiul, ciocolata, vinul roşu şi multe altele, dar nici un studiu bun nu a arătat că antioxidanţii din produsele alimentare sunt dăunători. Cele mai multe studii arată daune cauzate de antioxidanţi utilizaţi în pilule care conţin antioxidanţi sintetici sau combinaţii de antioxidanţi, care au fost extraşi din alimente sau fabricate în laboratoare.
Nu se ştie de ce antioxidanţii din produsele alimentare sunt diferiţi, dar explicaţia poate fi că antioxidanţii din produsele alimentare sunt afectaţi de alte substanţe chimice găsite în aceleaşi alimente. De exemplu, "ciocolata are mai mult de 20 de flavonoide antioxidante. Unul este transformat într-un radical liber şi devine reactiv, dar mai puţin reactiv [decât primul]. Acesta reacţionează apoi cu altul, şi acela este mai puţin reactiv şi aşa mai departe, şi toate reacţionează unele cu altele, reducând daunele care ar fi cauzate lipidelor noastre, sau proteinelor sau ADN-ului".
Cum pot fi dăunători antioxidanţii
După ce un antioxidant donează un electron unui radical liber, acesta devine încărcat şi poate deteriora celulele. Alimentele conţin mulţi antioxidanţi diferiţi, deci un antioxidant într-un produs alimentar are mulţi alţi antioxidanţi gata să neutralizeze sarcina pe care o preia. Cu toate acestea, într-o pastilă, antioxidantul stă singur sau are doar unul sau doar câţiva alţi antioxidanţi să protejeze. Antioxidanţii luaţi în pilulele pot transporta şi reţine sarcinile electrice care distrug celulele, care pot provoca îmbătrânire şi îmbolnăvirea, inclusiv cancerul.
În cele mai multe studii care arată daune datorate antioxidanţilor s-au utilizat pilule care conţin antioxidanţi singuri sau combinaţii de antioxidanţi.
Celulele unei persoane ar trebui să o protejeze pe aceasta de radicalii liberi prin producerea propriilor lor antioxidanţi. Din moment ce exerciţiile produc cantităţi uriaşe de oxidanţi, ele determină o producţie naturală de antioxidanţi de către propriul corp, şi, prin urmare, exerciţiile ajută la protejarea împotriva radicalilor liberi, îmbătrânirii, cancerului şi bolilor. Atunci când luaţi pastile antioxidante, vă scade semnificativ cantitatea de antioxidanţi pe care propriul corp îi produce. Suplimentele antioxidante previn, de asemenea, creşterea de noi mitocondrii în cei ce practică exerciţii.
Alte studii care arată că pastilele antioxidante pot cauza răspândirea cancerelor
Acest nou studiu din China este doar unul dintre cele mai recente studii care arată că pilulele antioxidante pot provoca răspândirea unui cancer existent. Un studiu de la Notre Dame a arătat că pilulele antioxidante pot provoca răspândirea în corp a unui cancer de sân existent. Cercetările efectuate de Universitatea din Gothenburg din Suedia au arătat că persoanele care iau vitamine antioxidante suferă de două ori mai multe metastaze de melanom.
Un alt studiu al Academiei Sahlgrenska Gothenburg a arătat că antioxidanţii accelerează progresia cancerului pulmonar la şoareci. Autorii acestui studiu au notat, "Cercetările noastre curente combinate cu informaţii din studiile clinice extinse asupra antioxidanţilor sugerează că persoanele care au fost recent diagnosticate cu cancer ar trebui să evite astfel de suplimente". Ei notează faptul că loţiunile pentru piele şi loţiunile de bronzat conţin adesea cantităţi mari de antioxidanţi precum vitamina E şi beta-caroten.
Pastilele cu antioxidanţi sunt pretutindeni
Suplimentele de antioxidanţi sunt disponibile pe scară largă în magazine şi on-line, iar acestea sunt adesea promovate susţinând că pot ajuta la prevenirea şi vindecarea cancerului. Un raport din 2011 al Centrului Naţional de Statistică Sanitară a SUA a estimat că 53 la sută din adulţii americani iau suplimente şi au cheltuit 28 miliarde USD pe ele doar în 2010.
Cercetările Academiei Sahlgrenska au arătat că pacienţii cu cancer sunt în mod special predispuşi la a lua suplimente care conţin antioxidanţi.
Recomandările mele
• Nu există dovezi credibile că pilulele antioxidante, cum ar fi vitaminele A, C şi E sau minerale precum seleniu, sunt eficiente în prevenirea cancerului, infarctului miocardic sau diabetului.
• O industrie de miliarde de dolari se bazează pe conceptul nedovedit că antioxidanţii promovează sănătatea.
• Există dovezi că pilulele antioxidante pot răspândi tipurile de cancer existent.
• Unele date arată că pilulele antioxidante pot creşte riscul de cancer şi reduc beneficiile chimioterapiei.
• În loc de a lua pastile antioxidante sau orice alte suplimente, vă recomandăm să încercaţi o dietă variată, care conţine o mulţime de plante.
Gabe Mirkin, M.D., a practicat medicina de peste 50 de ani. El este certificat în medicină sportivă, alergie şi imunologie, pediatrie şi imunologie pediatrică. Acest articol a fost publicat iniţial pe DrMirkin.com