Sfaturile bunicii pentru slăbit
alte articole
Cred că toţi stăm cu gândul la cât de bună este mâncarea bunicilor noastre. Şi nu numai bună, ci şi sănătoasă. Pentru că bunicile noastre au gătit toată viaţa cât mai natural, în trecut produsele industriale ocupând un loc extrem de restrâns în hrana oamenilor. De aceea, femeile erau nevoite să pregătească toate mesele zilei, de la micul dejun până la cină.
Dar şi în materie de frumuseţe bunicile au o mulţime de reţete secrete pe care ar trebui neapărat să le notăm. Şi aici bunicile noastre s-au folosit de ce le-a oferit natura din belşug – produse naturiste.
Posibilitatea de slăbire prin metodele naturiste ale bunicilor este reală deoarece anumite plante sau combinaţii naturale au proprietăţi de dezintoxicare a organismului şi implicit de eliminare a grăsimilor nesănătoase depuse în corp. În plus, dietele naturiste nu implică utilizarea de pastile sau prafuri pentru slăbit care pot avea efecte secundare destul de nocive pentru corp, metabolism şi chiar psihic. Din contră, prin acest tip de dietă veţi acumula energie şi vitamine necesare corpului pentru a funcţiona la parametri maximi.
Înainte de a prezenta cele mai cunoscute remedii pentru slăbit de pe vremea bunicilor noastre, trebuie să ţinem seama de un lucru foarte important. Trăim într-o cultură a consumului şi a abundenţei, care adesea ne împinge să consumăm şi să cheltuim mai mult decât avem nevoie sau ne permitem. Bunicile noastre erau obişnuite să fie mai cumpătate din cauza vremurilor grele în care trăiau şi astfel consumau doar ce şi cât aveau nevoie.
Urmând exemplul bunicilor noastre şi reduceţi porţiile de mâncare, ţinând astfel sub control şi caloriile.
Sfaturile bunicii pentru slăbit. Miere şi scorţişoară
Într-o cană mare cu apă fierbinte se pune o lingură de miere şi o jumătate de lingură de scorţişoară, proaspăt măcinată (este mai bună la gust şi proprietăţile ei sunt mai puternice). Se lasă să dea în clocot, apoi se răceşte şi se împarte în două. O jumătate de cană se va bea dimineaţa pe stomacul gol (nici măcar apă nu trebuie băută înainte), iar cealaltă jumătate de cană seara, înainte de culcare (nu înainte de a vă fi pregătit porţia pentru a doua zi). După ce aţi băut porţia de seară, nu trebuie să mai consumaţi nimic altceva. Amestecul de miere şi scorţişoară va duce la accelerarea arderilor. Astfel, veţi reuşi să pierdeţi până la 2 kg într-o săptămână, fără să depuneţi vreun alt efort.
În plus, veţi vedea că are efect şi asupra colăceilor de pe burtică, grăsimea de pe această parte a corpului fiind mai uşor de dizolvat decât în cazul altor diete. Nu trebuie să faceţi modificări substanţiale în dieta zilnică. Sigur, întotdeauna ajută diminuarea consumului de dulciuri, pâine şi grăsimi.
Sfaturile bunicii pentru slăbit. Ceaiul de soc
Ceaiul de soc este una dintre cele mai cunoscute modalităţi de slăbire prin metode naturiste încă de pe vremea bunicii. Pentru cei care nu au soc la îndemână, puteţi oricând merge la o farmacie sau la un magazin naturist şi să cereţi ceai din flori de soc.
Ceaiul e uşor de preparat: peste 3 linguriţe de flori uscate de soc se pune o cană de apă fiartă după care se acoperă şi se lasă 10 minute. După ce au trecut cele 10 minute, îl strecuraţi şi se poate consuma după ce a fost răcit. Trebuie să beţi până la 3 sau 4 căni pe zi iar la două săptămâni faceţi pauză de o săptămână. Ceaiul ajută la ameliorarea aspectului zonelor afectate de celulită şi la pierderea de kilograme în plus deoarece elimină toxinele şi apa acumulată în corp.
Sfaturile bunicii pentru slăbit. Ceaiul de urzică
O altă modalitate de slăbire prin metode naturiste (adică sănătos) cunoscută din moşi strămoşi este ceaiul de urzică. Este un pic mai ciudat la gust dar extrem de eficient şi sănătos. Este recomandat şi pentru cei lipsiţi de energie.
Cum se prepară? Simplu: 4 sau 5 linguriţe de frunze uscate de urzică peste care se toarnă 1 litru de apă fiartă şi se lasă la infuzat. Pentru ca ceaiul să aibă efect trebuie consumat 1 litru pe zi (fără zahăr) timp de 30 de zile fără întrerupere.
Ceaiul de urzică elimină toxinele din sânge şi cele acumulate din corp precum şi apa (pentru cei care reţin apa în corp) iar de-a lungul celor 30 de zile de cură veţi pierde în jur de 2 Kg în fiecare săptămână.
Sfaturile bunicii pentru slăbit. Beţi apă călduţă
Apa călduţă este cel mai simplu şi mai accesibil remediu de pe vremea bunicii. În plus, este eficient şi nu are niciun efect secundar. Aşteptările trebuie să fie însă realiste: nu slăbiţi dacă beţi apă caldă, dar vă ajuta foarte mult dacă urmaţi un program de slăbit.
Este indicat să beţi un pahar de apă călduţă, pe stomacul gol, în fiecare dimineaţa. Puteţi folosi apă plată, apă de izvor sau chiar apă de la robinet, însă aceasta din urmă trebuie fiartă 3 minute şi apoi răcită până ajunge la aproximativ 30 de grade Celsius.
Consumul de apă caldă înainte de micul dejun ajută la detoxifierea organismului, are efect depurativ şi facilitează lavajul gastro-intestinal. În apa caldă se pot adăuga şi câteva picături de suc de lămâie. Este o soluţie excelentă pentru ameliorarea tranzitului intestinal, facilitarea digestiei şi arderea grăsimilor.
Astfel că un pahar de apă cu lămâie este binevenit înaintea oricărei mese.
Sfaturile bunicii pentru slăbit. Oţet cu miere
Oţetul de mere este cunoscut din antichitate pentru proprietăţile sale de a tăia pofta de mâncare. În timp, s-a observat că acest remediu natural favorizează eliminarea toxinelor, are efect drenant şi uşurează digestia.
Se prepară astfel: într-un pahar cu apă adăugaţi 2 linguriţe de oţet de mere (bio sau preparat artizanal) şi o linguriţă de miere. Amestecaţi şi beţi cu 30 de minute înainte de micul dejun.
Totuşi oţetul este contraindicat persoanelor care suferă de hiperaciditate, gastrită sau ulcer. Aciditatea oţetului poate cauza probleme dentare, de aceea este indicat să vă spălaţi pe dinţi după administrarea preparatului.
Sfaturile bunicii pentru slăbit. Merişoarele
Merişoarele sunt o sursă de vitamina C şi antioxidante care nu numai că previne formarea radicalilor liberi dar vă ajuta şi să daţi jos din greutate. Bunicile noastre preparau şi consumau regulat suc de merişoare având rezultate miraculoase.
Sfaturile bunicii pentru slăbit. Gătiţi acasă mai des
Din cauza programului încărcat şi din cauza confortului cu care ne-am acomodat, rareori mai avem timp să gătim acasă şi preferăm să mâncăm în oraş. Pe vremuri, însă, mâncatul în oraş era un lux ocazional şi lumea mânca cel mai mult în propria bucătărie. Bunica ştia că nu e doar mai ieftin să mănânci acasă, dar şi mai sănătos.
Realizaţi probabil câte calorii în plus vă aduc covrigii, produsele de patiserie şi feliile de pizza pe care le înfulecaţi în grabă în drum spre serviciu. Acasă puteţi controla exact ce, cât şi de unde mănânci, aşa că încercaţi, pe cât posibil, să gătiţi măcar 5 seri pe săptămână şi să vă luaţi mâncare “la pachet”.
Metodele bunicilor noastre prezentate mai sus nu au doar ca scop slăbirea, ci au şi alte proprietăţi care ajută la tratarea sau la prevenirea anumitor boli. De exemplu, mierea are proprietăţi antioxidante, iar scorţişoara transformă zahărul din sânge în energie şi diminuează astfel cantitatea care se depune în corp. Socul are proprietăţi depurative, este laxativ şi inhibă pofta de mâncare iar urzica conţine fier care se acumulează în mod natural în corp.
Modalităţile de slăbire vor da rezultate mult mai bune şi mai de durată dacă vor fi practicate în combinaţie cu exerciţii fizice. Şi nu neapărat o activitate chinuitoare cu transpirat din greu la sală, ci o activitate plăcută pe care să o practicaţi săptămânal măcar. Ar fi bine să găsiţi un sport sau o activitate fizică pe care să o practicaţi cu plăcere cum ar fi mersul pe jos alert, alergatul, tenis, înot etc.
De asemenea, un regim alimentar sănătos alcătuit din legume, fructe, carne slabă şi alte alimente sănătoase vă ajută să aveţi o viaţă lungă şi fără afecţiuni grave.