Oficial FMI şi Maia Sandu au agreat că R. Moldova are nevoie de un plan de rezilienţă pentru a putea răspunde numeroaselor crize

Fluxul de refugiaţi, majorarea preţurilor, situaţia pe piaţa energetică şi a gazelor sunt realităţile cu care se confruntă R. Moldova.
Maia Sandu, întâlnire cu Ruben Atoyan, şeful Misiunii FMI pentru RM (presedinte.md)
Tatiana Chiriac
11.03.2022

Situaţia din regiune, criza din sectorul energetic şi preţurile în creştere la produsele de bază, au fost discutate, vineri, 11 martie, de către preşedintele Maia Sandu în cadrul întâlnirii cu Ruben Atoyan, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru Republica Moldova.

Oficialul FMI se află la Chişinău pentru a evalua impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova şi a identifica soluţii pentru susţinerea ţării. Astfel, interlocutorii au agreat că Republica Moldova are nevoie de un plan de rezilienţă pentru a putea răspunde la numeroasele crize.

Reprezentantul FMI a apreciat efortul autorităţilor de a oferi compensaţii care să ajute cetăţenii în această perioadă grea. La rândul său, şefa statului a menţionat că ţara are, în continuare, nevoie de sprijinul FMI.

Maia Sandu a subliniat, de asemenea, că va fi nevoie de revizuirea şi ajustarea programului cu FMI, astfel încât acesta să ţină cont de noile realităţi cu care se confrunta Moldova: fluxul de refugiaţi, majorarea preţurilor, situaţia pe piaţa energetică şi a gazelor.

De menţionat că ministrul de Externe, Nicu Popescu; în cadrul mai multor interviuri pentru presa străină; a atenţionat că numărul de refugiaţi reprezintă 4% din populaţie, iar Republica Moldova are nevoie urgentă de ajutor pentru gestionarea fluxului crescut de refugiaţi din Ucraina, dar şi că ţara vrea să adere la Uniunea Europeană pastrandu-şi, totodată, neutralitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor