Kremlinul: Ruşii care spun că le este ruşine de "operaţiunea militară specială" a ţării în Ucraina nu sunt ruşi adevăraţi

Vladimir Putin şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, 2017. (Maxim Shemetov / AFP / Getty Images)
Loredana Diacu
11.03.2022

Ruşii care spun că le este ruşine de "operaţiunea militară specială" a ţării în Ucraina nu sunt ruşi adevăraţi, a transmis vineri Kremlinul, potrivit Guardian.

"Un rus adevărat nu se ruşinează niciodată să fie rus", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre sloganul "ruşine să fii rus", pe care unii l-au repetat atât în interiorul, cât şi în afara Rusiei.

"Dacă cineva spune astfel de lucruri, atunci pur şi simplu nu este rus", a susţinut Peskov.

Peskov a declarat că sentimentele anti-ruseşti sunt periculos de mari în Occident şi a afirmat că speră ca liderii occidentali să nu mai alimenteze această rusofobie.

Reamintim că "operaţiunea militară specială" despre care vorbeşte Kremlinul este de fapt o invazie asupra Ucrainei, unde au fost bombardaţi şi omorâţi inclusiv civili. Ministrul ucrainean al Apărării a susţinut că forţele ruse care au invadat Ucraina au ucis mai mulţi civili ucraineni decât soldaţi.

“Doresc ca acest lucru să fie auzit nu doar în Kiev, ci în întreaga lume”, a precizat ministrul ucrainean, citat de Reuters.

Potrivit datelor ONU, cel puţin 549 de civili, inclusiv 41 de copii, au fost ucişi în Ucraina, de la invadarea sa de către Rusia, în 24 februarie. Totuşi, agenţia a atenţionat că cifra reală este mult mai mare.

Totodată, potrivit estimărilor ONU, aproximativ 2,3 milioane de refugiaţi au părăsit Ucraina în ultimele două săptămâni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor