Hunger Games cu iz rusesc – show transmis pe internet va permite violuri şi crime reale

Filmul The Hunger Games, prezentând o distopie în care adolescenţi sunt luaţi de prin case şi trimişi într-o pădure unde trebuie să se omoare unii pe alţii în cadrul unui reality show televizat, a pus pe mulţi pe gânduri. Dar acum, parcă pentru a ilustra macabrul dicton care spune că viaţa bate filmul, reality show-ul mai coboară niţel către infern, aducând la lumina zilei idei care erau până nu demult prezente doar în Subteran.
(Captură Foto)
Adrian Sturdza
08.05.2017

Numeroase teme importante - cea a sacrificiului uman, de care Occidentul pare tot mai obsedat, a Circului tot mai sângeros şi a fracturării sociale între clase şi generaţii - au asigurat atât popularitate, pentru mase, cât şi teme de gândire - pentru diversele straturi ale Elitei.

Caz concret: potrivit Siberian Times, show-ul numit “Game2: Winter”, va fi filmat pe o insulă siberiană, pe râul Ob şi va fi difuzat pe Internetul public.

Obiectivul principal al show-ului este acela de a rămâne în viaţă până în 1 aprilie 2018. Pentru a reuşi asta, producătorii reality show-ului au impus o singură regulă: totul este permis: lupte, alcool, crime, viol, fumat. ORICE.

Mai mult, producătorii insistă că personalul implicat în producţie şi cameramanii nu vor încerca să oprească planurile violente puse la cale de concurenţi. Evgheni Piatkovski, unul dintre organizatorii show-ului, a adresat problema dacă personalul emisiunii va putea sau nu să joace un rol activ în acest "joc".

“Nu, nu vom juca un rol activ. Sunt destul de convins că vor avea loc violenţe şi lucruri de acest gen. Nu suntem speriaţi de reacţia negativă, dacă acest lucru se va întâmpla. Aceasta este taigaua siberiană. Crudă: orice se poate întâmpla şi s-ar putea să nu sosim la timp pentru a rezolva urgenţele”, a declarat Piatkovski pentru Siberian Times.

Conform New York Post, “În timpul show-ului, participanţii trebuie să îşi găsească şi să îşi depoziteze propria hrană pentru a supravieţui în lunile de iarnă. După ce soseşte vremea rece, participanţii vor trebui să înveţe să pescuiască la copcă în lacurile şi iazurile locale.

“Lista concurenţilor va include 15 bărbaţi şi 15 femei, din diferite părţi ale lumii. Vor fi înarmaţi doar cu cuţite şi vor trebui să înfrunte temperaturile joase, urşi şi alte pericole asociate cu Siberia”.

“Va exista o echipă terestră de serviciu şi unul sau două elicoptere pentru situaţii de urgenţă”, a mai precizat Piatkovski pentru Sibernian Times. “Acestea fiind spune, urşii pot alerga cu o viteză de 60 km pe oră şi cele 2.000 de camere video ale noastre de pe insulă nu vor fi capabile să acopere fiecare colţişor de pădure”.

“Nu vom interveni în relaţiile dintre participanţi şi nici nu le vom monitoriza viaţa sexuală. Sunt liberi să formeze orice cuplu sau legătură şi nu există nicio limită sau reguli cu privire la sex. Dacă o femeie rămâne însărcinată – şi reuşeşte să păstreze copilul – acel lucru este în regulă cu noi. Vom prezenta bebeluşul după ce proiectul este finalizat”.

Cei 30 de concurenţi vor fi divizaţi în două echipe de 15 bărbaţi şi 15 femei şi vor primi haine de iarnă, echipament de pescuit, unelte şi vor construi o casă. După acea etapă, ei vor avea sarcina să dea de urma unui grup de “criminali”.

Cel mai bun concurent va primi un premiu din partea unuia dintre sponsori, a susţinut Piatkovski. “Nu există nimic similar acestui show în întreaga lume. Nimeni nu a făcut un show real în care oamenii trebuie să îşi folosească orice abilitate socială, fizică şi psihologică pe care au dobândit-o - pentru a supravieţui”.

*********

Reality show-uri care îţi pun la îndoială credinţa în rasa umană au fost mereu prezente pe Darknet, sau în grupuri restrânse, închise - este un lucru inerent acestui spaţiu unde lucrurile sunt extrem de amestecate. Alarmant devine doar atunci când DarkNetul devine mainstream, şi prin urmare acceptabil/acceptat. Asta este una dintre marile probleme ale existenţei: Subteranul are mereu dorinţa de a deveni normă.

Când o societate o ia la vale, două simptome aparent lipsite de legătură anunţă metastaza iminentă: mâncărurile devin din ce în ce mai condimentate şi sofisticate, iar circul devine tot mai violent.

Trist este că o reducere - ca cea de mai sus - a umanului la fiziologie, prin competiţie şi supravieţuire, ne va fi accesibilă - nouă şi copiilor noştri - de parcă nu ni se dau deja suficiente exemple care ne induc ideea că nu suntem altceva decât "animale sociale" şi că "învinge cel mai puternic", etc.

La prima vedere tendinţa pare să fie generată de închinăciunea la zeul Supravieţuirii, care a captat de ceva timp minţile şi sufletele elitei. Experimente sociale de genul "haideţi să vedem ce se întâmplă dacă" au împânzit secolul XX - mai ales după răspândirea darwinismului social.

Dar consecinţe mai mâloase zac în spatele promovării ideii de supravieţuire cu orice preţ - printre altele materialismul în care parcă este prinsă lumea, ideea că impulsul învinge raţiunea, sau că muşchiul învinge creierul; lipsa, în acest tablou, a oricărui spaţiu acordat spiritului.

Neliniştitor este şi faptul că, apriori, producătorii se aşteaptă să se întâmple orice blestemăţii, trâmbiţând, poate pentru a câştiga audienţa - sau fiind convinşi - de exhibarea aspectelor negative în timpul experimentului.

Favorizarea negativului, îmbinată cu materialismul, chiar şi ocultat, mă duce cu gândul la comunism - promovat pe faţă în Est, dar subliminal, cu efecte chiar mai mari - în Occident.

Pe vremea când era fabricat în laboratoarele occidentale, comunismul a avut la bază exact exhibarea Răului inerent condiţiei umane. Bakunin, un tovarăş al lui Karl Marx din timpul Primei Internaţionale Comuniste, o spunea clar: "În această Revoluţie va trebui să-l trezim pe Diavol în sufletul oamenilor, să aţâţăm patimile cele josnice”.

Cazul de faţă miroase la fel. Accentuează partea de luptător a fiinţei umane, circuitele instinctuale, responsabile de aşa numitul comportament "fight or flight" - care sunt tot mai venerate de o societate axată pe imediat şi tehnologie.

Roma

De fiecare dată în istorie, o societate care şi-a pierdut legătura cu virtuţile care au creat-o şi care au făcut-o să înflorească este pe cale de dispariţie - indiferent care este agentul schimbării.

Roma a devenit cenuşă atunci când a încetat să fie un ideal şi a devenit o orgie.

În cazul Imperiului Roman, atunci când efortul civilizator a secat, iar Roma s-a scufundat în corupţie, desfrâu şi degenerare, cei care au trecut totul prin foc şi sabie au fost străinii, în cazul acela - hoardele barbare din Est. Imperiul a trebuit reclădit de la zero, cu ajutorul unui nou suflu, ideologic, pe baze complet diferite - cele creştine, deoarece, ca prin minune, creştinismul tocmai se năştea pe vreme ce Roma apunea.

Acum, pentru noi, valorile creştine par să fie la fel de greu de susţinut cum erau cele şapte virtuţi pe care fusese clădită Roma, pe vremea Imperiului. Mă gândesc că vom urma acelaşi curs. Rămâne de văzut cine va juca rolul "agentului schimbării" dat fiind că Centrul Imperiului a devenit, în prezent, întreaga lume: datorită tehnologiei, Pământul a devenit un sat global. Roma suntem noi toţi.

Aşa că, dacă nu reuşim să schimbăm scenariul din mers, avem scena, actorul principal, ştim cum începe şi cum se termină. Rămâne numai de văzut cine va juca rolul secundar - al hoardelor barbare - şi cum se va desfăşura distrugerea. Iar pentru asta trebuie să mai aşteptăm puţin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor