FBI efectuează raiduri la birourile lui Peter Nygard - acuzaţii de pedofilie şi trafic de carne

Peter Nygard
Peter Nygard (GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP/File)

Detectivii FBI şi NYPD au percheziţionat marţi dimineaţa sediul din Manhattan al magnatului de modă Peter Nygard, în legătură cu o anchetă în curs cu privire la trafic de sex, potrivit New York Times, citând doi oficiali care au vorbit cu condiţia anonimatului.

Nygard, în vârstă de 78 de ani, este cercetat de cel puţin cinci luni de o grupă de lucru comună pentru exploatarea copiilor supravegheată de procurorul din Manhattan. Potrivit raportului, cel puţin patru femei l-au acuzat pe Nygard într-un proces că le-a agresat sexual când aveau 14 şi 15 ani.

Potrivit celei mai recente anchete în curs, Nygard este acuzat că timp de zeci de ani a avut o conduită sexuală nepotrivită, care au culminat cu procesele a nouă femei.

Nouă femei din Canada şi California, mai ales foste angajate, l-au dat în judecată sau l-au raportat autorităţilor acuzându-l de hărţuire sau agresiune sexuală din 1980. În plus, alte nouă foste angajate au declarat în interviuri pentru The Times că le-a violat, le-a atins în puncte sensibile sau le-a propus sex.

Nygard a negat acuzaţiile, susţinând că adversarul şi vecinul său din Bahamas, miliardarul Louis Bacon şi detectivii săi, sunt în spatele acuzaţiilor. Bacon susţine că a vrut să facă dreptate femeilor.

Nygard a fost anchetat şi la sfârşitul anului 2015, precum şi în vara lui 2017 pentru acuzaţii de trafic de sex. El a fost, de asemenea, sondat de Departamentul de Securitate Interioară, care l-a cercetat timp de nouă luni fără niciun rezultat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe