Prinţul Andrew al Marii Britanii dă un interviu la BBC în scandalul pedofilului Epstein

Prinţul Andrew al Marii Britanii, duce de York
Prinţul Andrew al Marii Britanii, duce de York (Richard Heathcote/Getty Images)

În weekend, televiziunile au transmis un interviu impecabil din punct de vedere tehnic cu Prinţul Andrew, Duce de York, luat de Emily Maitlis de la BBC Newsnight. Interviul a fost realizat la Palatul Buckingham, joia trecută.

În material, ducele recunoaşte că „a lăsat garda jos”, menţinând o relaţie de prietenie cu infamul miliardar Jeffrey Epstein - care a fost învinuit de pedofilie şi organizare de orgii la care participau minore pe insula sa din Virgin Islands -, precum şi de faptul că ar fi zburat cu avionul privat al acestuia, supranumit de presă Lolita Express, la petreceri.

Departe de a repara daunele de PR făcute familiei regale a Marii Britanii, demersul Prinţului de a ieşi să se disculpe poate fi „catastrofal” pentru Palat.

Când a fost întrebat de ce a rămas la locuinţa lui Epstein după ce ştia deja că era un infractor condamnat, Prinţul a răspuns simplu: „Era un loc convenabil. M-am gândit la asta de atâtea ori. Până la urmă, nu pot spune decât că a fost un lucru greşit." „Dar în momentul acela am crezut că este un lucru onorabil şi corect şi recunosc pe deplin că, probabil, judecata mea a fost întunecată de tendinţa mea de a fi prea onorabil, dar aşa a fost [sublinierea redacţiei]”.

Epstein este cunoscut pentru orgiile sale, unde numeroase vedete şi politicieni de talie internaţională se bucurau de atenţia unor fete minore. Una dintre ele a depus o plângere în care afirma că a întreţinut relaţii sexuale cu Prinţul Andrew, care ştia în acel moment că este minoră.

Epstein a fost arestat pe 6 iulie pentru ofense de natură sexuală şi a murit în condiţii extrem de suspecte într-o închisoare de securitate maximă, eveniment care a determinat şi închiderea dosarului său, spre uşurarea sutelor de vedete care au beneficiat de momente de plăcere pe insula din Caraibe.

Acest lucru şi alte aspecte l-au determinat pe avocatul Mark Stephens, care l-a reprezentat anterior pe iubitul prinţesei Diana, James Hewitt, să emită critici dure cu privire la înţelepciunea evoluţiei cazului. El a menţionat pentru Guardian: „Această strategie funcţionează numai dacă se dă un răspuns complet la fiecare întrebare, iar aici există prea multe întrebări fără răspuns.”

„Dacă a păstrat tăcerea, ar fi putut să rămână în afara cazului, deoarece este martor şi are dreptul la imunitate diplomatică.”

În timpul interviului, ducele de York a fost întrebat şi despre Virginia Giuffre, care a susţinut că a întreţinut relaţii sexuale cu Prinţul Andrew pe când avea 17 ani.

„- Nu-mi amintesc că am întâlnit-o vreodată pe această doamnă, niciodată, spuse ducele.
- Nu vă amintiţi că aţi întâlnit-o?
- Nu, a răspuns prinţul Andrew.”

În timpul răspunsului, ducele a clipit nu mai puţin de 10 ori într-un interval de doar 10 secunde ...

Ducele a continuat să pună la îndoială validitatea unei fotografii care îl înfăţişa la braţul tinerei Giuffre - spunând că nu este posibil să se dovedească dacă imaginea a fost sau nu a fost falsificată. Prinţul a mai afirmat: „Nu cred că este o poză cu mine la Londra, pentru că atunci când plec ... Când ies în Londra, port un costum şi o cravată". "În poză ... sunt hainele mele de călătorie ... când mă duc în vacanţă".

El a adăugat:

„Nimeni nu poate dovedi dacă acea fotografie a fost sau nu falsificată, dar nu îmi amintesc să fi făcut acea fotografie vreodată”.

După moartea lui Epstein survenită în închisoare, scandalul orgiilor s-a stins, iar Marea Britanie este oricum cuprinsă de tulburări politice majore. Astfel că întrebarea care se pune este de ce a simţit Prinţul, care nu este un obişnuit al presei, să dea interviul tocmai în acest moment?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe