Jeffrey Epstein a fost sugrumat [expert legist american]

Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)

Dr. Michael Baden, un cunoscut expert criminalist şi fost medic legist din New York, a afirmat că la finalul anchetei pe care a făcut-o la cererea fratelui lui Jeffrey Epstein, urmele pe care le-a găsit pe cadavrul lui Epstein sunt mai consistente cu strangularea decât cu spânzurarea.

Jeffrey Epstein, supranumit miliardarul pedofil, este ţinta unei serii de dezvăluiri privind organizarea de petreceri pe insula sa din Virgin Islands, unde aveau loc orgii cu fete deseori minore.

Scandalul a învăluit extrem de multe personalităţi politice şi din lumea afacerilor, inclusiv şefi de guverne printre care Bill Clinton, care ar fi făcut, conform jurnalelor de bord ale unuia dintre avioanele lui Epstein, cel puţin 26 de vizite pe insulă.

Epstein a fost arestat pe 6 iulie pentru presupus trafic de minore în vederea exploatării sexuale în New York şi Florida în perioada 2002-2005. Miliardarul a petrecut, cu câţiva ani în urmă, 13 luni pentru presupusă molestare a zeci de minore.

Epstein a fost arestat la începutul acestei veri şi a fost găsit mort pe 6 iulie, în condiţii extrem de suspecte - camerele de luat vederi nu funcţionau la momentul respectiv, iar Epstein rămăsese singur în celulă, cu câteva zile înainte ca el să fie găsit mort. Miliardarul îşi făcuse testamentul cu câteva zile înainte de moarte.

Oficial, odată cu decesul lui - declarat prin spânzurare - a fost închis dosarul Epstein.

Dr. Michael Baden, care a fost angajat de fratele lui Epstein şi a observat autopsia, a declarat pentru Fox News că miliardarul avea două fracturi în partea stângă şi dreaptă a laringelui, în special cartilajul tiroid (mărul lui Adam) şi o fractură a osului hioid stâng deasupra mărului lui Adam.

„Cele trei fracturi sunt extrem de neobişnuite în cazuri de sinucidere prin spânzurare şi apar mult mai frecvent în uciderea prin strangulare”, a spus Baden.

„Hemoragia masivă în ţesuturile moi ale gâtului de lângă fracturi este o dovadă a unei compresii a gâtului care ar fi putut provoca moartea."

"În 50 de ani de activitate nu am văzut aşa ceva în vreun caz de suicid prin spânzurare", a spus Baden, în vârstă de 85 de ani, considerat unul dintre cei mai buni experţi legişti, pentru Fox News.

Afirmaţiile lui Baden contrazic varianta oficială dată de legistul oraşului New York, Barbara Sampson, care a spus că motivul morţii lui Epstein este sinuciderea prin spânzurare.

Epstein avea legături în lumea marii finanţe şi a VIP-urilor americane, iar dosarul său ar fi putut implica nume sonore.