Scandalul Epstein ajunge la fiica fostului magnat al presei britanice Robert Maxwell

(De la st la dr) Fostul preşedinte american Bill Clinton, agresorul sexual Jeffrey Epstein şi actorul american Kevin Spacey
(De la st la dr) Fostul preşedinte american Bill Clinton, agresorul sexual Jeffrey Epstein şi actorul american Kevin Spacey (Getty Images)

Surse din interiorul FBI au confirmat că biroul o anchetează pe Ghislaine Maxwell şi alte câteva persoane nespecificate, suspectate de a-l fi ajutat pe pedofilul multimilionar Jeffrey Epstein să recruteze şi să exploateze fete minore.

Ghislaine Maxwell, care l-ar fi cunoscut pe Jeffrey Epstein la începutul anilor 1990, înainte de a deveni iubita sa, a fost absentă de pe radarul dosarului încă de la arestarea lui Epstein, în 6 iulie 2019.

La câteva săptămâni după arestarea sa, Epstein a fost găsit mort în celula sa, situată într-o zonă de maximă securitate în Centrul Corecţional Metropolitan din Manhattan. Moartea lui, oficial survenită în urma sinuciderii, este extrem de controversată deoarece există detalii care ridică suspiciuni. Decesul lui Epstein a închis practic dosarul acestuia, în ciuda faptului că în el apăreau nume grele din lumea politică şi de afaceri din SUA şi Occident - precum Bill Clinton şi prinţul Andrew al Marii Britanii -, care ar fi participat la orgii cu minore.

Deşi aceasta este prima dată când FBI a confirmat că o investighează pe Ghislaine Maxwell, procurorul general al SUA, William Barr, a insistat că întregul dosar ar urma să se concentreze asupra celor care au activat sau l-au ajutat pe Epstein, iar remarca i-a făcut pe mulţi să suspecteze că Ghislaine Maxwell este următoarea ţintă.

Maxwell a fost acuzată în timpul mărturiilor că ar fi organizat o reţea de traficanţi de carne vie care ar fi facilitat aducerea unor fete tinere în casa lui Jeffrey Epstein din Manhattan.

Maxwell este fiica fostului magnat britanic al presei Robert Maxwell, care deţinea pe vremuri o serie de tabloide, inclusiv Daily Mirror. După moartea sa misterioasă, survenită în 1991, a ieşit la iveală că Robert Maxwell a delapidat sute de milioane de dolari din fondurile de pensii ale angajaţilor, pentru a-şi susţine imperiul de afaceri care se prăbuşea.

Robert Maxwell a fost acuzat în repetate rânduri de apartenenţă la serviciul Mossad.

Sursele Reuters din cadrul biroului au refuzat să numească alţi suspecţi care sunt „în curs de anchetare” în dosarul Epstein, în afară de Maxwell. Cu toate acestea, ei au susţinut că nu există vreun plan de anchetare a prinţului Andrew în acest moment, deşi această situaţie s-ar putea schimba.

Virginia Giuffre (numită anterior Virginia Roberts), una dintre presupusele victime ale lui Epstein, a afirmat într-o plângere civilă că Maxwell a „recrutat-o” pentru Epstein, iar acesta ar fi obligat-o să facă sex cu prietenii săi sus-puşi, inclusiv prinţul Andrew.

Se presupune că Epstein şi-a acumulat bogăţia şi cercul puternic de prieteni datorită abilităţii sale de a şantaja vârfurile din finanţe şi lumea politică, după ce aceştia participau la orgiile pe care Jeffrey Epstein le organiza în casa sa din Manhattan, sau pe insula sa din Insulele Virgine.