Soţia avertizorului care a expus problemele motorului de căutare al companiei Google moare într-un accident de maşină

Dr. Robert Epstein
Dr. Robert Epstein (Captură youtube)

Un informator de profil înalt, care în luna iulie a mărturisit în faţa Congresului că motorul de căutare deţinut de compania google a fost folosit în alegerile prezidenţiale din 2016, în favoarea lui Hillary Clinton, sugerează acum că accidentul mortal care a avut drept rezultat moartea soţiei sale, luna trecută, este posibil să nu fi fost un accident.

Dr. Robert Epstein este un psiholog american, profesor, autor şi jurnalist. Şi-a câştigat doctoratul în psihologie la Universitatea Harvard în 1981, a fost redactor şef la Psychology Today, fellow la Universitatea San diego din California şi fondator şi director emerit al Centrului Cambridge pentru Studii Comportamentale din Concord, MA.

În 2013, Epstein a scris în revista Time că Google avea „un model de afaceri fundamental înşelător”. În 2015, el a spus că Google ar putea modifica alegerile prezidenţiale ale SUA din 2016 şi că manipularea motoarelor de căutare a fost „o ameninţare serioasă pentru sistemul democratic de guvernare”.

Potrivit lui Epstein, „poate că cel mai eficient mod de a exercita influenţa politică în lumea de hi-tech din zilele noastre este de a dona bani unui candidat şi apoi de a folosi tehnologia pentru a asigura victoria. Tehnologia garantează câştigul, iar donaţia garantează fidelitatea, model pe care Google l-a aplicat cu siguranţă în ultimii ani cu administraţia Obama. ”

Într-un articol din 2017, Epstein a criticat eforturile realizate de companii precum Google şi Facebook pentru a suprima ştiri false cu ajutorul algoritmilor, remarcând „pericolele acordării permisiunii marilor companii de tehnologie de a decide ce ştiri se publică sunt legitime”.

Alţi jurnalişti şi cercetători au exprimat îngrijorări similare cu ale lui Epstein.

Safiya Noble a citat cercetările lui Epstein despre schimbarea rezultatelor motoarelor de căutare în cartea sa din 2018, Algorithms of Oppression, deşi a exprimat îndoieli că motoarele de căutare ar trebui să contrabalanseze conţinutul unor redacţii de ştiri mari, cu multe resurse şi profesionişti - cu ajutorul a ceea ce ea numea „site-uri de dezinformare”. şi „publicaţii de propagandă”.

Ramesh Srinivasan, profesor de studii informaţionale la UCLA, axat pe „relaţia dintre tehnologie şi politică”, a fost de acord cu Epstein că „problema mai mare” a modului în care motoarele de căutare pot modela părerile utilizatorilor este „extrem de importanţă”, dar a pus la îndoială câţi alegători indecişi folosesc Google pentru a decide cu cine să voteze.

În iulie 2019, Epstein şi-a prezentat cercetările în faţa Comisiei Juridice a Senatului american, susţinând că Google ar putea manipula „peste 15 milioane de voturi” în 2020 şi recomandând ca indicele de căutare Google să fie făcut public.

Într-o clarificare la o întrebare adresată de sen. Ted Cruz, el a mai spus că „2,6 milioane este un minim absolut” pentru numărul de voturi pe care Google le-ar fi putut influenţa către candidatul democrat Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA şi că „numărul acestora este cuprins între 2,6 milioane şi 10,4 milioane de voturi”.

Epstein a subliniat în faţa Comisiei Congresului şi în repetate rânduri că, de fapt, iniţial sprijinea candidatul democrat şi nu este un suporter al lui Donald Trump.

În decembrie, Epstein, în vârstă de 66 de ani, a anunţat că soţia sa - Misti Vaughn, în vârstă de 29 de ani, a fost ucisă în momentul în care maşina ei a scăpat de sub control, pe vreme proastă, în Escondido, California.

Patrula de autostradă din California a declarat că Vaughn a pierdut controlul asupra Ford-ului Ranger în ploaie şi a intrat pe sens opus, intrând într-un vehicul cu platforma şi un SUV.

Dacă ştirea despre moartea soţiei sale este tristă dar nu explozivă, un Tweet senzaţional publicat duminica trecută, 19 ianuarie de Dr. Robert Epstein este.

Acesta a sugerat că accidentul mortal care a ucis-o pe soţia lui luna trecută ar putea să nu fi fost accident. Epstein a scris pe Twitter că: „Anul trecut, după ce am informat un grup de procurori despre puterea companiei Google de a influenţa alegerile, unul dintre ei a spus:„ Cred că vei muri într-un accident în câteva luni ”, a scris el. „Câteva luni mai târziu, frumoasa mea soţie Misti a murit de moarte violentă. Îţi vin tot felul de întrebări".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură