Fost agent Mossad: Epstein ar fi lucrat pentru agenţia israeliană cu scopul de a şantaja politicieni

Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)

Jeffrey Epstein, pedofilul miliardar care a ajuns ţinta unor scandaluri legate de orgiile organizate pe insula sa privată din Virgin Islands, unde elitele politice, financiare şi din entertainment se distrau cu fete deseori minore, ar fi a fost un agent Mossad, susţine un fost spion israelian.

Ari Ben-Menashe, fost spion israelian şi presupus „handler” al magnatului mass media Robert Maxwell, mort în condiţii suspecte cu ani în urmă, susţine că Epstein a fost folosit de agenţiile de informaţii israeliene pentru a şantaja politicieni americani, după cum scrie el în cartea sa "Epstein: Dead Men Tell No Tales" (Epstein, morţii nu spun poveşti).

Crezând că Epstein plănuia să se căsătorească cu fiica sa (Ghislaine Maxwell, folosită de Epstein pentru a racola tinere pentru orgiile organizate), Robert Maxwell l-a prezentat pe Epstein şi pe Ghislaine Maxwell în cercul Mossad al lui Ben-Menashe.

"Maxwell a început să-l placă, iar teoria mea este că Maxwell a simţit că omul era potrivit pentru fiica sa", a afirmat Ben-Menashe.

"El a simţit că îi poate găsi ceva de lucru şi să-l ajute într-un mod paternal".

Şefii de informaţii israelieni au dat undă verde, iar Epstein a devenit agent Mossad. „Au fost agenţi ai serviciilor de informaţii israeliene”, susţine Ben-Menashe.

Când a fost clar că Epstein nu putea să facă mai nimic, rolul său principal a devenit „şantajarea unor personalităţi politice americane şi a altor persoane”.

"Epstein a devenit un simplu idiot care s-a ocupat de furnizarea fetelor pentru tot felul de politicieni din Statele Unite ”, a susţinut Ben-Menashe.

„Vedeţi, aventurile sexuale nu sunt o crimă. Pot fi jenante, dar nu sunt crime. Dar actul sexual cu o fată sub 14 ani este. Aşa că Epstein făcea fotografii cu politicieni având relaţii sexuale cu fete de paisprezece ani - dacă doriţi să vorbim pe şleau. Ei doar şantajau oamenii de genul ăsta”.

Epstein a murit în condiţii extrem de suspecte în celula sa dintr-o zonă de înaltă securitate într-un penitenciar american, fiind arestat pentru delicte sexuale. Odată cu moartea sa, despre care experţi susţin că nu s-ar fi putut produce prin spânzurare, dosarul Epstein, care implică lume din elita politică americană şi nu numai - precum Bill Clinton şi prinţul Andrew al Marii Britanii - a fost închis.

Există, de asemenea, o conexiune a Mossad cu un alt gen de infractor sexual - Harvey Weinstein.

Se presupune că Weinstein a angajat agenţi ex-Mossad pentru a suprima acuzaţiile împotriva sa. Lucrând pentru firma israeliană Black Cube, aceşti agenţi au făcut presiuni asupra martorilor şi au încercat să-l intimideze pe jurnalistul Ronan Farrow, ca să „îngroape adevărul” despre activitatea lui Weinstein.