Diaconescu cere suspendarea din toate funcţiile politice a consilierului PMP implicat în scandalul din Mogoşoaia

Cristian Diaconescu, Congresul PMP (Epoch Times România)
Andrei Popescu
28.01.2022

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, solicită suspendarea consilierului Dinu Gheorghe din toate funcţiile sale politice până la finalizarea anchetei privind agresarea şi ameninţarea unei consiliere USR din Mogoşoaia. Liderul PMP a mai transmis că partidul pe care îl conduce nu “tolerează” comportamentele de acest gen.

“Solicit cu fermitate Consiliului Executiv Judeţean al PMP Ilfov să-l suspende pe domnul Dinu Gheorghe din toate funcţiile politice pe care le deţine până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele de joi, 27 ianuarie, din cadrul Consiliului Local Mogoşoaia.

Partidul Mişcarea Populară nu tolerează niciun fel de comportament care nu se bazează pe respectul faţă de cetăţeni, colaboratori sau opozanţi politici”, a transmis Diaconescu, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul liderului PMP vine în contextul în care, joi seara, consiliera USR Felicia Ienculescu-Popovici din Mogoşoaia a declarat că a fost agresată şi ameninţată de consilierii locali Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). Într-un mesaj postat pe Facebook, USR a afirmat că incidentul a avut loc din cauză că Popovici s-ar fi opus unui “tun imobiliar pus la cale de primarul PNL”. Evenimentul s-a petrecut la şcoala din Mogoşoaia, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local.

“Nimeni nu ar trebui să treacă prin aşa ceva. Nimeni nu ar trebui să vină la o simplă şedinţă a comisiei de muncă, protecţie socială şi a copilului şi să aibă parte de ameninţări şi agresiune fizică. Am depus plângere la Poliţie şi voi face tot ce e necesar ca nimănui şi mai ales niciunei femei să nu-i fie teamă să ocupe o funcţie publică. Nu mi-e frică, nici vouă să nu vă fie frică când căutaţi dreptatea, când vă faceţi datoria. We shall overcome”, a scris consiliera USR, după incident, pe pagina sa de socializare.

Într-un material video postat pe pagina de Facebook a USR, unul dintre consilierii implicaţi în incident poate fi auzit cum o ameninţă pe Popovici că o va trimite în scaunul cu rotile. Potrivit USR, ameninţarea a fost făcută de liberalul Valentin Ene:

“Dacă vreodată mai aud în viaţa mea că mai puneţi să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fii-mea, vă las în căruţ cu rotile, credeţi-mă. Puteţi să înregistraţi. Vă las în căruţ cu rotile. Chiar dacă mă duc la puşcărie 5 ani, 6 ani, 7 ani, vă las în căruţ cu rotile”.

La rândul său, preşedintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, a anunţat, vineri, după izbucnirea scandalului, că organizaţia pe care o conduce “condamnă ferm” orice formă de violenţă şi că Valentin Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor