"E cea mai oribilă formă de exterminare. Fac totul pe ascuns, foarte puţini oameni ştiu" - Crime de stat în China comunistă
Pe 20 iulie, în numeroase ţări de pe glob, inclusiv în România, au avut loc o serie de proteste paşnice menite să marcheze 25 de ani de la debutul persecuţiei împotriva Falun Gong, o practică tradiţională de qigong ce implică respectarea unui cod moral axat pe trei valori universale - Adevăr, Compasiune, Toleranţă - şi efectuarea a cinci exerciţii meditative.
În faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti, o parte din cei prezenţi au efectuat exercitile practicii iar alţii au împărţit materiale informative, încercând să sporească gradul de conştientizare al oamenilor cu privire la genocidul orchestrat de Partidul Comunist Chinez.
Participanţii au explicat că de 25 de ani, practica lor, îmbrăţişată de circa 100.000.000 de chinezi, a intrat pe radarul fostului dictator Jiang Zemin. Nemulţumit de popularitatea tot mai mare a şcolii şi, implicit, de faptul că numărul practicanţilor îl depăşea pe cel al membrilor Partidului său, liderul comunist chinez a decis eradicarea Falun Gong prin orice mijloace.
Pentru a fi făcuţi să renunţe la convingerile lor, practicanţii au fost defăimaţi, daţi afară de la locurile de muncă şi din şcoli, aruncaţi în centre de spălare pe creier, lagăre de muncă, închisori, au fost bătuţi, torturaţi şi mulţi dintre ei au ajuns forţat "donatori" de organe, după cum arată investigaţiile internaţionale.