“Vă las în căruţ cu rotile!” - Scene de groază pentru o consilieră USR agresată de colegi de la PNL şi PMP

Consiliera USR Felicia Ienculescu-Popovici din Mogoşoaia a fost agresată şi ameninţată de consilierii locali Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). Într-un mesaj postat pe Facebook, USR a susţinut că incidentul a avut loc din cauză că Popovici s-ar fi opus unui “tun imobiliar pus la cale de primarul PNL”. Evenimentul s-a petrecut joi seara la şcoala din Mogoşoaia, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local.

“Nimeni nu ar trebui să treacă prin aşa ceva. Nimeni nu ar trebui să vină la o simplă şedinţă a comisiei de muncă, protecţie socială şi a copilului şi să aibă parte de ameninţări şi agresiune fizică. Am depus plângere la Poliţie şi voi face tot ce e necesar ca nimănui şi mai ales niciunei femei să nu-i fie teamă să ocupe o funcţie publică. Nu mi-e frică, nici vouă să nu vă fie frică când căutaţi dreptatea, când vă faceţi datoria. We shall overcome”, a scris consiliera USR, după incident, pe pagina sa de socializare.

Într-un material video postat pe pagina de Facebook a USR, unul dintre consilierii implicaţi în incident poate fi auzit cum o ameninţă pe Popovici că o va trimite în scaunul cu rotile. Potrivit USR, ameninţarea a fost făcută de liberalul Valentin Ene:

“Dacă vreodată mai aud în viaţa mea că mai puneţi să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fii-mea, vă las în căruţ cu rotile, credeţi-mă. Puteţi să înregistraţi. Vă las în căruţ cu rotile. Chiar dacă mă duc la puşcărie 5 ani, 6 ani, 7 ani, vă las în căruţ cu rotile”.

În acelaşi material, consiliera poată fi auzită strigând îngrozită după ajutor.

Partidul condus de Dacian Cioloş a anunţat că a fost depusă plângere penală la Poliţie şi că materialul video va fi parte din dosar.

“USR solicită conducerilor PNL şi PMP demiterea rapidă a consilierilor mafioţi şi o condamnare fermă a violenţelor. Ministrul Lucian Bode are obligaţia ca instituţiile pe care le conduce nu doar să iniţieze o anchetă, ci să-i ofere şi protecţie colegei noastre”, a solicitat USR, într-un comunicat.

În continuare, redăm integral declaraţiile unor lideri USR în legătură cu acest incident:

Dacian Cioloş

În această seară [joi - n.r.], colega mea Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră USR Mogoşoaia, a fost agresată verbal şi fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP).

Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituţiile pe care le conduce nu doar să iniţieze o anchetă, ci să-i ofere şi protecţie colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-şi facă dreptate cu pumnul atunci când simte că potlogăriile pe care le pune la cale sunt ameninţate prin acţiuni politice făcute cu bună credinţă.

E inadmisibil să se întâmple asemenea acţiuni într-un stat de drept şi, dacă mai există autoritate în acest stat, ea trebuie să se vadă acum.

Aştept o reacţie de urgenţă şi de la preşedinţii PNL şi PMP cu privire la comportamentul violent, impardonabil, al colegilor lor. Violenţa politică promovată de AUR e preluată de PNL şi PMP.

Cătălin Drulă

Gangsterii PNL de Ilfov îşi dau arama de mafioţi pe faţă. Aşa arată România educată a lui Iohannis. E foame de bani, băieţi? Atât de mare că ameninţaţi o femeie că o lăsaţi în scaunul cu rotile? Cîţu, eşti mândru de colegii tăi?

În seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a ameninţat-o că “şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile”.

A fost depusă plângere penală la Poliţie, aşteptăm ca autorităţile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile. Contextul este dat de recentele investigaţii de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Şcoala din Mogoşoaia, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local.

Dan Barna

Mafia imobiliară de la Mogoşoaia a depăşit orice măsură!!!

A fost depusă plângere penală la Poliţie, aşteptăm ca autorităţile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile.

Contextul este dat de recentele investigaţii de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Şcoala din Mogoşoaia, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local.

Asemenea incident nu ar fi fost posibil dacă hoţii nu ar simţi că au protecţie politică de la cele mai înalte nivele. Decenţa dispare şi tupeul se transformă în violenţă.

P.S.: Iar dacă poliţia domnului Bode crede că o se ne mulţumim cu o sesizare şi atât, se înşală. Garantez că nu vom avea tihnă până când acest caz ajunge la fireasca concluzie din punct de vedere al legii pentru că Mogoşoaia este o comună unde legea este de mult timp fărădelege.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne