Lasconi şi Drulă acuză PSD şi PNL că încearcă să vicieze alegerile aruncând în presă scenariul unei "anchete" demarate de Kovesi la Câmpulung

Elena Lasconi (Facebook)
Loredana Diacu
06.09.2024

Elena Lasconi, candidata USR la prezidenţiale, acuză PSD şi PNL că au aruncat prin presă informaţii că un proiect cu fonduri europene de la primăria Câmpulung ar fi verificat de Parchetul European.

"Disperare mare pe la PSD de s-au apucat să arunce prin presă informaţii că un proiect cu fonduri europene de la Primărie ar fi verificat de Parchetul European.

Întotdeauna am dat dovadă de transparenţă!

Ne-am asigurat că proiectele s-au derulat şi implementat conform cererilor de finanţare, iar în calitate de lider de parteneriat ne-am îndeplinit obligaţiile care ne reveneau. Cât despre parteneri, prin acordul de parteneriat aceştia şi-au asumat propriile activităţi, de a căror desfăşurare ar fi trebuit să se asigure.

Suntem gata să prezentăm toate informaţiile ce ţin de proiect, dacă va fi cazul. Până la acest moment, nu au fost solicitate informaţii referitoare la acest proiect şi nici nu am fost sesizată cu privire la existenţa vreunei cercetări.

Nu am nimic de ascuns! Am avut două-trei controale pe zi de la toate instituţiile din România. Nu s-a găsit nimic în neregulă. Să verifice şi cele europene, răspund la orice întrebare!

Realitatea este că am adus în Câmpulung fonduri europene cât bugetul oraşului pe 40 de ani, comunitatea aceasta se dezvoltă. Şi îmi doresc ca acest model de succes de la nivel local să-l transform în proiect naţional.

Pe Dan Barna, acum cinci ani, l-au şicanat la fel. I-au inventat un dosar cu fonduri europene, s-a dovedit că au fost acuzaţii fabricate. Adevărul a ieşit în cele din urmă la iveală. Târziu, dar a răzbit! Nu mă las intimidată de toate aceste mişcări ale unor politicieni vechi, care simt disperarea că România îşi doreşte un alt drum.

Noi să fim sănătoşi, că mizeriile PSD-PNL vor tot curge! Nu am făcut nimic greşit, nu mă opresc din drumul meu!", a transmis Lasconi într-un comunicat de presă.

La rândul său, fostul preşedinte al USR, Cătălin Drulă, susţine că se încearcă vicierea alegerilor şi acuză o "reţetă securistică pentru vicierea alegerilor", el reamintind dosarului deschis lui Dan Barna din 2019.

"Este inacceptabil că şi în 2024 se încearcă vicierea alegerilor prezidenţiale cu fabricaţii împotriva candidatului USR.

Acum 5 ani, a apărut 'ancheta' DLAF la Dan Barna. Astăzi, PSD şi PNL lansează prin presă un atac la adresa Elenei Lasconi despre 'anchete' pe fonduri europene la Câmpulung.

E aceeaşi reţetă, securistică.

Domnule Ciolacu, domnule general Ciucă, e nedemn. Destul cu securismul. Duceţi lupta la lumina zilei, nu prin laboratoare!

Haideţi la o dezbatere cu Elena Lasconi.

Românii au dreptul să audă ideile şi proiectele celor care le cer votul pentru preşedinţie şi să aleagă informaţi corect.

Aşa se face în democraţie. Aşa se face în lumea civilizată.

Lucrând murdar cu astfel de atacuri nu arătaţi decât că vă e frică de Elena Lasconi şi că nu vă pasă de democraţie!", a transmis Drulă pe Facebook.

Cele două reacţii vin după ce două publicaţii locale au scris despre un presupus dosar EPPO care ar viza-o pe Elena Lasconi. Parchetul European a emis un comunicat în care arată că e vorba despre un dosar care vizează firme private.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor