Alertă de virus în gara din Hamburg într-un tren de mare viteză

Gara centrala din Hamburg (pixabay.com)
Redacţia
03.10.2024

În nordul Germaniei, un peron al gării centrale din Hamburg a fost izolat, pe fondul temerilor că un pasager al unui tren ar fi putut ajunge cu virusul Marburg, cunoscut a fi un virus mortal, transmite BBC.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat pentru tabloidul Bild că un bărbat şi prietena sa aflaţi într-un tren de mare viteză venit de la Frankfurt au dezvoltat simptome asemănătoare gripei.

Purtătorul de cuvânt a declarat că aceştia veneau din străinătate, unde au tratat un bărbat care a dezvoltat ulterior o boală infecţioasă, fără a oferi detalii despre boală.

Nu a fost clar ce era în neregulă cu ei, dar bărbatul, care ar fi fost student la medicină, nu avea febră.

Citiți și Rwanda se confruntă cu primul său focar de boală cauzată de virusul mortal Marburg

Site-ul Morgenpost din Hamburg a declarat că aceştia au ajuns la Frankfurt din Rwanda miercuri dimineaţa.

O echipă de poliţişti şi pompieri s-a deplasat la gară, iar bărbatul şi prietena sa au fost duşi apoi la o clinică de specialitate. Peronul patru a fost închis pentru o vreme înainte de a i se permite redeschiderea.

Ţara din Africa de Est se luptă în prezent cu o epidemie de virus Marburg. Opt persoane au murit până acum în această epidemie.

Virusul Marburg, care nu se transmite pe cale aeriană, poate fi transmis prin expunerea la liliecii fructiferi şi între oameni prin fluidele corporale, prin relaţii sexuale neprotejate şi piele rănită.

Simptomele pe care le poate prezenta o persoană care a contractat virusul sunt: febră, dureri de cap, vărsături şi diaree.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în medie, virusul Marburg ucide jumătate dintre persoanele pe care le infectează.

Acesta a fost identificat pentru prima dată în 1967, când lucrători de laborator au fost infectaţi cu un agent infecţios necunoscut anterior, mai întâi în Marburg şi Frankfurt, în Germania, şi apoi în Serbia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor