Hamas revendică un atac mortal din apropiere de Tel Aviv care a precedat asaltul iranian asupra Israelului [Video]

Autorii atacului armat din Jaffa, în apropiere de oraşul israelian Tel Aviv, surprinşi de camerele de luat vederi (The Epoch Times)
Redacţia
03.10.2024
Se încarcă player-ul...

Aripa armată a grupării palestiniene Hamas a revendicat atacul armat din Jaffa, în apropiere de oraşul israelian Tel Aviv, care s-a soldat cu şapte morţi şi mai mulţi răniţi şi care a avut loc cu câteva momente înainte ca Iranul să lanseze un baraj de rachete asupra Israelului, potrivit Al Jazeera.

„Brigăzile Ezzedine Al-Qassam îşi asumă responsabilitatea pentru operaţiunea eroică de la Jaffa desfăşurată de luptătorii din oraşul Hebron [Cisiordania ocupată]”, a declarat miercuri gruparea într-o declaraţie.

Brigăzile Ezzedine al-Qassam i-au numit pe atacatori Mohammed Misk şi Ahmed al-Haimoni, care au reuşit să se „infiltreze în teritoriile noastre ocupate”.

Mass-media israeliană a identificat trei dintre persoanele decedate ca fiind israelieni şi unul ca fiind georgian. Ceilalţi erau greci şi moldoveni, au declarat guvernele lor. Identitatea celei de-a şaptea victime nu a fost dezvăluită.

Poliţia din Israel a declarat că presupuşii atacatori „şi-au început seria de crime când au intrat în vagonul unui tren uşor care a oprit în staţie, şi au tras în pasageri”.

Aceştia erau înarmaţi cu o puşcă de asalt şi cu un cuţit şi au continuat apoi şi de pe peron, până când poliţia i-a „neutralizat”. Unul dintre atacatori a fost împuşcat mortal, iar celălalt a fost grav rănit, a adăugat poliţia.

Agenţia israeliană de securitate şi armata au arestat, de asemenea, mai mulţi suspecţi în Hebron şi Ierusalim despre care se crede că i-au ajutat pe suspecţi.

Israelul şi Hamas sunt în război în Gaza din 7 octombrie. Cel puţin 41.689 de persoane au fost ucise şi 96.625 au fost rănite în atacul Israelului asupra Gazei, potrivit autorităţilor palestiniene. Cel puţin 1.139 de persoane au fost ucise în atacurile conduse de Hamas, potrivit unui bilanţ Al Jazeera bazat pe statistici israeliene, iar alte aproximativ 250 au fost luate ca ostatici.

Violenţa a crescut şi în Cisiordania, unde trupele sau coloniştii israelieni au ucis cel puţin 682 de persoane în raiduri sau atacuri în teritoriu începând cu 7 octombrie, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor