Clienţii Bank of America reclamă solduri zero şi întreruperi pe scară largă a serviciilor bancare online

Un client al Bank of America utilizează un bancomat la o sucursală Bank of America din San Francisco pe 14 iulie 2021 (Justin Sullivan/Getty Images)
Jack Phillips
03.10.2024

Clienţii Bank of America au raportat, miercuri 2 octombrie, că au avut probleme în accesarea conturilor lor bancare sau că soldurile conturilor lor arătau 0 USD.

Întreruperea a început în jurul orei 12:30 p.m. E.T. pe 2 octombrie, conform site-ului de urmărire DownDetector. Aproximativ o oră mai târziu, mai mult de 20.000 de reclamaţii ale utilizatorilor au fost trimise prin intermediul site-ului.

Pe reţelele de socializare, numeroşi utilizatori ai Bank of America au postat capturi de ecran ale soldurilor conturilor goale. Un membru al personalului Epoch Times a raportat, de asemenea, că nu a putut să se conecteze la un cont Bank of America.

Unii utilizatori de pe reţelele de socializare au declarat că Bank of America încă nu i-a avertizat cu privire la această problemă.

Între timp, unii utilizatori au raportat că au probleme cu Zelle, sistemul de plăţi digitale care este utilizat de mai multe bănci şi care este deţinut de Bank of America şi de alte câteva bănci.

„Unii clienţi întâmpină astăzi o problemă în accesarea conturilor lor şi a informaţiilor despre sold. Aceste probleme sunt abordate şi au fost în mare parte rezolvate. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, a precizat Bank of America într-o declaraţie în seara zilei de 2 octombrie.

Nu este clar câţi clienţi au fost afectaţi sau când va fi rezolvată problema. De asemenea, compania nu a dezvăluit cauza problemei.

Pe platforma de social media X, echipa Bank of America a răspuns plângerilor prin solicitarea de informaţii suplimentare. Cu toate acestea, se pare că banca nu a furnizat informaţii despre natura întreruperii sau cât timp ar putea dura remedierea acesteia.

„Bună ziua, ne pare rău să vedem acest lucru. Dacă încă vă confruntaţi cu această problemă, vă rugăm să faceţi clic mai jos pentru a ne anunţa. Vă mulţumim”, a scris un reprezentant al Bank of America pe X unui utilizator care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la conectare.

O altă postare scria: „Bună ziua, îngrijorarea dvs. ne-a atras atenţia. Vă rugăm să utilizaţi link-ul de mai jos pentru a vă conecta cu noi şi a ne trimite detalii suplimentare. Vom fi bucuroşi să urmărim cu dumneavoastră”.

The Epoch Times a contactat compania pentru comentarii pe 2 octombrie, dar nu a primit niciun răspuns până la ora publicării acestui material.

Anul trecut, gigantul bancar Wells Fargo a emis o alertă pe site-ul său după ce clienţii au raportat că nu şi-au văzut salariile şi depozitele directe în conturile lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor