Procurorii cer amânarea pe termen nelimitat a procesului presupusului asasin al lui Trump din cauza probelor "complexe"

Donald Trump (Kevin Dietsch/Getty Images)
Redacţia
03.10.2024

Procurorii federali au solicitat, miercuri, o amânare cu termen nedeterminat a viitorului proces al lui Ryan Routh, bărbatul acuzat că a încercat să îl asasineze pe fostul preşedinte Donald Trump, susţinând că în ultimele săptămâni au apărut o mulţime de dovezi care au făcut cazul „complex”, relatează ABC News.

Potrivit unui document depus la judecătoarea districtului Florida Aileen Cannon, procurorii au adunat prea multe dovezi pentru a continua procesul - inclusiv sute de interviuri cu martori, 13 mandate de percheziţie şi confiscarea „mai multor dispozitive electronice” din locaţii din Florida, Hawaii şi Carolina de Nord. Cantitatea copleşitoare de date digitale de analizat - aproximativ 4.000 de terabytes - ar fi condus la această cerere.

FBI continuă, de asemenea, să efectueze teste criminalistice asupra altor probe, inclusiv „teste balistice şi comparaţii ale amprentelor şi ADN-ului”, ceea ce le va cere probabil să pregătească mai mulţi martori experţi care să depună mărturie înainte de eventualul proces al lui Routh.

Potrivit Zero Hedge, documentul precizează că avocaţii apărării lui Routh nu s-au opus solicitării guvernului de a amâna pe termen nedefinit data procesului său.

Routh, în vârstă de 58 de ani, s-a prezentat luni la tribunalul federal din West Palm Beach, Florida, pentru a fi pus sub acuzare pentru tentativă de asasinat. Avocaţii lui Routh au pledat nevinovat în numele acestuia.

Cererea de amânare a venit la doar o zi după ce judecătorul Cannon stabilise ca dată provizorie a procesului ziua de 18 noiembrie. Dar, în timp ce procurorii încă aşteaptă peste 100 de răspunsuri la citaţii şi efectuează analize medico-legale, inclusiv teste balistice şi ADN, guvernul susţine că dosarul său este departe de a fi gata pentru desfăşurarea procesului.

Routh ar fi pândit terenul de golf Trump Internaţional din Florida timp de 12 ore pe 15 septembrie, aşteptând sosirea fostului preşedinte. Potrivit procurorilor, tentativa sa a fost zădărnicită atunci când agenţii Secret Service au observat o puşcă care ieşea prin gardul terenului de golf. Routh a fost prins ulterior pe autostrada I-95.

Incidentul aminteşte de un atentat anterior la viaţa lui Trump, cu doar două luni înainte, când atacatorul Thomas Matthew Crooks a deschis focul la un miting în Butler, Pennsylvania. Atacul lui Crooks l-a rănit pe Trump şi a provocat moartea unui participant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor