SUA a trimis arme militare şi muniţie „inutilizabile” Taiwanului [The Telegraph]

Echipamente defecte livrate în Taiwan (INSTITUTUL AMERICAN DIN TAIWAN)
Redacţia
16.09.2024

Statele Unite a trimis Taiwanului articole militare defecte, inclusiv armuri mucegăite şi muniţie expirată, transmite The Telegraph.

Potrivit sursei citate, majoritatea echipamentelor militare care au suferit daune cauzate de apă au fost livrate în perioada noiembrie 2023 - martie 2024, şi au rămas la portul aerian de îmbarcare mai mult de trei luni, în aşteptarea transportului aerian către Taiwan.

Armata nu a iniţiat cereri de transport până la sfârşitul anului 2023, neputând să pună la dispoziţie un spaţiu suficient de depozitare. Aceasta nu a reuşit să atenueze pe deplin expunerea articolelor la condiţii meteorologice nefavorabile.

Potrivit unui raport publicat miercuri, Departamentul Apărării (DoD) nu a reuşit „să pună în aplicare în mod eficace sau eficient responsabilizarea şi controalele de calitate pentru articolele livrate Taiwanului folosind autoritatea prezidenţială de retragere”.

„DoD a furnizat Taiwanului echipamente şi muniţii inutilizabile şi prost ambalate”.

Fotografiile arată clar paleţi deterioraţi şi veste blindate mucegăite care au ajuns în Taiwan în 2023, inclusiv peste 3.000 de plăci blindate mucegăite şi 500 de veste tactice umede şi mucegăite.

Personalul de la Institutul American din Taiwan (AIT) a declarat că echipamentul era „ud leoarcă şi plin de mucegai”.

Potrivit raportului, Ministerul Apărării Naţionale din Taiwan a trimis o scrisoare biroului de cooperare în domeniul securităţii al AIT în decembrie 2023, în care se preciza că Taiwanul a primit 2,7 milioane de cartuşe.

Acestea includeau muniţie expirată, vrac şi cartuşe în ambalaje greşite, care nu respectau standardele de expediere.

AIT a descris cutiile deschise de muniţie ca fiind „în mod evident cutii suplimentare” de muniţie care dau impresia că armata încearcă să „elimine lucrurile pe care nu le doreşte”.

Mitralierele sunt, de asemenea, expediate fără ambalajul corespunzător precum documentele de service, etichetele, ambalajul şi amortizarea.

Legea de autorizare a apărării naţionale din 2023 a autorizat preşedintele SUA să retragă până la 1 miliard USD din stocurile DoD existente pentru a oferi asistenţă militară Taiwanului.

În luna iulie a anului trecut, Joe Biden a aprobat echipamente şi servicii militare în valoare de 345 de milioane USD pentru a oferi asistenţă Taiwanului.

Livrarea de echipamente militare defecte a condus la costuri suplimentare pentru autorităţile din Taiwan şi la săptămâni de despachetare, uscare şi inventariere a articolelor umede şi mucegăite.

Comandamentul pentru tancuri-automotoare şi armament al armatei a cheltuit 618.894 USD în forţă de muncă şi materiale pentru a curăţa şi usca armurile blindate şi încă 113.492 USD pentru a înlocui armele deteriorate.

„Livrarea de articole care nu sunt apte pentru misiune inhibă capacitatea DoD de a atinge obiectivele de cooperare în domeniul securităţii stabilite şi poate duce la pierderea încrederii partenerilor în Statele Unite”, a concluzionat raportul.

Ministerul Apărării Naţionale din Taiwan a declarat presei locale că subiectul este revizuit şi abordat în comun de către Taiwan şi SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor