Coreea de Sud a eliminat 1.300 de camere de luat vederi din bazele sale militare: Erau concepute să se conecteze la un server chinez

Camere de supraveghere. (Captură Foto)
Redacţia
18.09.2024

Armata Coreei de Sud a fost nevoită să elimine peste 1.300 de camere de supraveghere din bazele sale, după ce a aflat că acestea ar putea fi utilizate pentru a transmite semnale către China, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Potrivit Business Insider, un oficial militar anonim a declarat că respectivele camere de luat vederi fuseseră furnizate de o companie sud-coreeană, dar „s-au dovedit a fi concepute pentru a putea transmite în exterior imaginile înregistrate prin conectarea la un anumit server chinez”.

Agenţiile de informaţii coreene au descoperit originea chineză a camerelor în iulie, în timpul unei examinări a echipamentelor militare.

Deşi unele dintre camere se aflau în apropierea graniţei cu Coreea de Nord, acestea nu o monitorizau şi se concentrau în schimb pe baze de antrenament şi garduri, a declarat oficialul.

„De fapt, nu au fost scurgeri de date”, au adăugat aceştia.

Aproximativ 100 dintre camere au fost înlocuite cu echipamente produse local.

Anunţul vine în contextul în care în multe ţări occidentale se iau măsuri drastice împotriva echipamentelor de supraveghere fabricate în China, pe fondul temerilor legate de practicile de securitate laxe şi de legăturile cu statul chinez.

Doi producători chinezi, Dahua şi Hikvision, au fost incluşi pe lista neagră a administraţiei Trump în 2019, după ce au fost legaţi de încălcări ale drepturilor omului ale populaţiei uigure din China.

De atunci, alte şapte companii de telecomunicaţii şi supraveghere video chineze sau susţinute de China au fost adăugate pe o listă de interdicţii a Comisiei Federale de Comunicaţii a SUA (FCC).

Marea Britanie a interzis, de asemenea, accesul camerelor Hikvision în anumite locaţii guvernamentale sensibile, în timp ce Australia a început în februarie anul trecut să elimine sute de produse Hikvision şi Dahua din clădirile sale guvernamentale.

Chiar şi aşa, o investigaţie a Radio Europa Liberă a dezvăluit în luna mai că un număr mare de ţări europene rămân dependente de camerele de securitate ieftine Dahua şi Hikvision - chiar şi în locuri sensibile precum baze militare şi sedii de poliţie.

Producătorul chinez al echipamentelor utilizate la bazele militare coreene nu a fost numit, dar, potrivit Yonhap, armata ia în considerare acţiuni în justiţie împotriva furnizorului, care este suspectat de falsificarea documentelor privind originea camerelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor