Stanomir: L-am văzut pe Ciolacu la emisiunea lui Măruţă. A fost invitat să facă casting pentru Insula Iubirii

Ioan Stanomir (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
11.10.2024

Politologul Ioan Stanomir a atras atenţia ironic, la Digi24, că prezidenţiabilul PSD Marcel Ciolacu a fost invitat în emisiunea lui Cătălin Măruţă, de la Pro Tv, să facă un.. casting pentru diferite emisiuni, Insula Iubirii, Vocea României.

Jurnalist: În mod straniu, pentru PSD şi pentru alegătorii lor, alianţa cu PNL este ceva de vândut chiar şi în context electoral. Pentru PNL nu?

Ioan Stanomir: Da, şi eu cred că, până la urmă, este o insultă la adresa inteligenţei să încerci să înţelegi nişte lucruri pe care emitenţii de mesaje verbale ei înşişi nu le înţeleg. Cred că este o pierdere de timp, problemele sunt altele. Problema este legată, într-adevăr, de faptul că, realist vorbind, nu există o alternativă în acest moment la această alianţă, pentru că USR este un partid el însuşi, nu doar instabil, ci şi măcinat de tensiuni. Lucrul acesta se vede din atitudinea unor lideri ai USR faţă de doamna Lasconi.

Iar în ceea ce priveşte AUR, nu cred că doreşte, realist, cineva să se alieze cu partidul domnului Simion. Aş adăuga că, dacă ne uităm cu atenţie, şi în partidul domnului Simion au apărut nişte probleme legate de tensiunile dintre ideologul Claudiu Târziu, ideolog mai verde puţin, e adevărat, mai aproape de Nichifor Crainic şi de Corneliu Zelea Codreanu decât de mişcarea conservatoare, şi practicianul George Simion.

Aşadar, este vorba pur şi simplu, cum bine s-a spus aici, de o campanie electorală care are nevoie de un dram de credibilitate. Eu cred că este şi impropriu să vorbeşti de o coaliţie de dreapta, pentru că USR nu este decât un partid de centru-dreapta modern, aşa se calificau dânşii în trecut. Eu, personal, nu ştiu ce înseamnă centru-dreapta modern. Probabil că ştia mai multe domnul Cătălin Drulă, dar bunele rezultate obţinute la alegerile locale l-au împins în plan secund. Iar doamna Lasconi nu cred că este în măsură să explice foarte mult pe partea ideologică, fiindcă domnia sa este o vedetă de televiziune aflată în campanie electorală.

Iar domnul Ciolacu, repet, este un om simpatic, agreabil. L-am văzut la emisiunea domnului Măruţă. Cred că acolo a fost pus să facă... Ciolacu a fost invitat să facă un casting pentru diferite emisiuni, Insula Iubirii. A dat nişte nume, a spus că ar distribui-o şi pe doamna Elena Lasconi la Vocea României, pe doamna Şoşoacă, că e puternică. La nivelul emisiunii domnului Măruţă, de la un post cu o audienţă foarte mare, cred că este postul PRO TV, dacă nu mă înşel, e o emisiune interesantă pentru un public. De acolo, să nu uităm, a pornit şi doamna Lasconi, dacă nu mă înşel. Adică e un post... În definitiv, dacă nu ai ideologie, ce ai putea să discuţi cu alegătorii decât de Insula Iubirii?

Poate ar putea să discute despre Laura Vicol şi grupul Nordis şi modul în care social-democraţia se face prin excursii în Dubai. Mai bine cu Insula Iubirii, pentru că publicul de la Insula Iubirii îi priveşte pe cei care se duc în Dubai, nu neapărat se duc ei în Dubai.

Jurnalist: Există două scântei, Nordis şi Laura Vicol, mai există şi scânteia Diana Şoşoacă. Sunt foarte curios cum amândouă au contribuit la ce trăim zilele acestea, sau mai bine zis ce trăiesc ei.

Ioan Stanomir: Pe Insula Iubirii se pare că este linişte. Există multă linişte. Insula Iubirii e undeva la mijloc. Insula Iubirii pluteşte aşa deasupra noastră...

Citeşte şi Scandalul NORDIS. Specialist: Schema asta e gândită. Să nu credeţi că alde Vicol nu şi-au imaginat ce va urma / Ce pot face cetăţenii să nu-şi ia ţepe

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor