Analist: Scopul lui Claudiu Târziu e să-i omoare mica şansă lui Simion pentru turul doi, pentru a-i lua Partidul la congres

Claudiu Tarziu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
09.10.2024

Consultantul politic George Rîpă are o teorie inedită despre motivele pentru care a ieşit în public o scrisoare care se presupune că ar fi semnată de Claudiu Târziu, document în care şeful AUR George Simion este vizat de o serie de acuzaţii dure.

O discuţie în acest sens a avut loc în emisiunea lui Tudor Muşat, de la postul B1 TV.

Tudor Muşat: Pare că se profilează o altă criză apropo de polul extremist. O scrisoare atribuită preşedintelui Consiliului Naţional al AUR. Nimeni altul decât Claudiu Târziu. E prezentată de presă. Şi aici, tot documentul ăsta e un atac de sus până jos la adresa lui George Simion.

AUR, sau mă rog, semnatarul acestei scrisori, vorbeşte despre un lanţ de evenimente şi decizii greşite din ultimele luni. Ori greşite, ori de-a dreptul stupide. Povestea cu casele de 35 de mii de euro, veştile tulburătoare despre alianţa cu USR-ul, nevalidarea unor candidaţi, nominalizarea pe sprânceană a altora pentru Parlament şi, nu în ultimul rând, secretomania care învăluie orice fel de decizie la nivelul Partidului.

Acum trebuie precizat că domnul Târziu a dezminţit, e drept că în termeni destul de evazivi, conţinutul acestei scrisori. N-a negat complet că ar avea anumite nemulţumiri, a spus doar că el atunci când le are, le exprimă direct. N-are nevoie de astfel de scrisori. Ce să credem despre asta?

George Rîpă: O chestie comună primelor patru partide parlamentare în momentul de faţă este că niciunul dintre candidaţii la prezidenţiale nu se bucură de sprijinul întregului partid. La toate patru. Deci discutăm despre PSD, PNL, USR, AUR.

În AUR există două zone foarte puternice, care cred că sunt, de fapt, o prelungire a unui alt tip de putere, dacă vreţi, în acest partid politic. Una e reprezentată de George Simion, cealaltă este reprezentată de Claudiu Târziu.

Prin această scrisoare publică, pare că domnul Târziu vrea să se asigure că, dacă există o şansă mică pentru Simion să intre în turul 2, scopul lui este să-i omoare şi acea şansă pentru a-i lua probabil partidul într-un congres în anul care vine. Despre asta este vorba, despre preluarea puterii în partidele politice.

Tudor Muşat: Păi, înainte de alegeri? De obicei, se reglează conturile după!

George Râpă: Pe vremuri, acum 10-15 ani, era un alt tip de oameni în politica românească. Acum se fac lucrurile astea, inclusiv în timpul campaniilor electorale. Adică erau nişte oameni mai cu ştaif, ca să fie foarte clar. Acum se fac lucrurile astea şi în campanii electorale. Dovadă ce se întâmplă în momentul de faţă cu George Simion şi cu Târziu.

Pe de altă parte, Târziu ce vine şi spune? Bă, v-aţi dus la nişte mesaje absolut populiste de tipul, case cu 35.000 de euro. Măcar, glumind puţin, ăştia de la AUR, măcar le dau, nu ca ăia de la Nordis, care le vând la 6-7 clienţi în acelaşi timp.

Cred că, ce simte Târziu? Cred că simte, puţin, lipsa mesajului ideologic în AUR. Dar, dacă ne uităm la ce înseamnă ideologia pentru domnul Târziu, domnul Târziu pare că simte lipsa unui mesaj care să amintească puţin mai mult de partidul legionar, despre mişcarea legionară, despre asta e vorba.

Ce mesaj a trimis Biroul Naţional de Conducere AUR după scandal

"Întrucât în spaţiul public au apărut zvonuri conform cărora ar exista tensiuni majore între membrii conducerii partidului AUR, pentru o corectă informare a cetăţenilor, în general şi a electoratului nostru, în mod special, dezminţim aceste zvonuri şi asigurăm toată lumea de buna colaborare dintre noi, în interesul românilor.

Considerăm că acest episod este doar o altă încercare de destabilizare, venită din afara partidului, aşa cum au mai fost destule în ultimii ani. Nici de această dată nu vom cădea în capcanele pe care ni le întinde sistemul.

Continuăm împreună lupta pe care am început-o în urmă cu cinci ani, ghidaţi de principiile şi valorile noastre şi de dorinţa de a face bine românilor şi României."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor