Sighiartău şi mai mulţi primari bistriţeni au demisionat din BPJ-ul PNL. Ar vrea să forţeze înlocuirea lui Ioan Turc

Robert Sighiartău (Facebook)
Andrei Popescu
27.08.2024

Deputaţii Robert Sighiartău şi Diana Morar, precum şi opt primari, membri ai organizaţiei judeţene PNL Bistriţa-Năsăud, au demisionat din funcţiile deţinute în Biroul Politic Judeţean (BPJ) al partidului.

Obiectivul lor este acela de a forţa dizolvarea acestui for şi de a-l înlocui din funcţia de preşedinte al filialei pe Ioan Turc, cel care, după numai un mandat la conducerea Primăriei Bistriţa, a pierdut alegerile locale în faţa candidatului PSD, relatează Agerpres.

Informaţia a fost confirmată, pentru site-ul citat, de către deputata Diana Morar, care a precizat că, pe lângă cei doi parlamentari ai PNL Bistriţa-Năsăud, pe lista demisionarilor se află cei doi prim-vicepreşedinţi, Dorin Vlasin (primarul oraşului Năsăud) şi Cătălin Bota (primarul oraşului Sângeorz-Băi), şi mai mulţi vicepreşedinţi ai filialei şi că, potrivit statutului partidului, demisia a mai mult de jumătate dintre membrii BPJ duce la dizolvarea întregii conduceri judeţene a partidului.

Conform site-ului citat, marţi, la ora 18,00, europarlamentarul Daniel Buda, cel care a preluat coordonarea filialei PNL Bistriţa-Năsăud pe data de 9 august, se va întâlni cu Ioan Turc şi susţinătorii lui.

De asemenea, Diana Morar a mai precizat că cei care au demisionat nu se vor prezenta la această şedinţă din cauză că nu mai deţin nicio calitate în BPJ.

La rândul său, într-o postare pe pagina de Facebook a PNL Bistriţa-Năsăud, Turc a afirmat că nu a fost “dizolvată de drept nicio conducere”, susţinând că o parte dintre cei care şi-au anunţat demisia au revenit asupra deciziei lor:

“În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, urmare a articolului apărut în Bistriţeanul în data de 26 august 2024 cu titlul 'SURSE: A sărit în aer TOATĂ conducerea PNL BN! Oficial Ioan Turc nu mai e preşedinte! Urmează numirea unui nou preşedinte', care conţine informaţii eronate, conducerea organizaţiei judeţene a PNL Bistriţa-Năsăud vă cere să publicaţi în acelaşi loc următorul punct de vedere:

PNL Bistriţa-Năsăud are astăzi, 26 august 2024, acelaşi preşedinte, în persoana subsemnatului, iar conducerea filialei judeţene este aceeaşi, cunoscută de colegi şi de opinia publică.

Cei care v-au informat că astăzi, la Bucureşti, au ajuns demisiile a mai mult de jumătate din membrii Biroului Politic Judeţean al PNL Bistriţa-Năsăud v-au indus într-o regretabilă eroare întrucât unii dintre colegi au revenit asupra deciziei de a demisiona, iar alţii nu aveau calitatea de membru al BPJ. Prin urmare nu a fost dizolvată 'de drept' nicio conducere.

Încercarea unor colegi de a se plasa în vârful listelor de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat fără a respecta procedurile partidului şi fără a obţine votul de încredere al colegilor va fi sortită eşecului întrucât organizaţia judeţeană nu va face rabat de la aceste reguli.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor