Ce au în comun Viorica Dăncilă şi Cristian Terheş?

Viorica Dancila (Epoch Times România)
Loredana Diacu
13.09.2024

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă s-a înscris recent în Partidul Naţional Conservator Român, condus de europarlamentarul Cristian Terheş, candidat la preşedinţia ţării.

"Cred că doamna Dăncilă ar fi, din nou, un premier extraordinar pentru România. Vom avea liste complete pentru alegerile parlamentare sub sigla PNCR, motiv pentru care am demarat fuziuni cu alte partide conservatoare care se alătură acestui proiect", a declarat Terheş, candidatul PNCR la cursa pentru Cotroceni.

Ce au în comun cei doi? Chestionat cum vede intrarea Vioricăi Dăncilă în partidul lui Terheş şi ce au în comun cei doi, politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA a punctat că, pe de altă parte, Dăncilă e în căutare de reprezentare iar pe de alta, Terheş şi-a adus-o în partid nu doar pe Dăncilă ci şi ideile lui Liviu Dragnea.

"Viorica Dăncilă nu stiu dacă are în comun ceva cu cineva. Este o persoană care are o naivitate şi o deschidere ideologică totală către orice. Dacă ar fi fost mult mai tânără, aş fi spus că este venită din lipsă de experienţă. Dar, de fapt, doamna Dăncilă este în căutare de reprezentare politică.

Iar Terheş are nevoie de cineva de genul acesta, un fost prim-ministru. Chiar dacă fostul prim-ministru nu-i aduce nimic altceva decât puţină legitimitate. Dar are un fost prim-ministru în partid. Iată, fost prim-ministru care spune că nu-şi trădează ideile. Doamna Dăncilă în momentul în care a anunţat oficial aderarea la acest partid a spus că nu-şi trădează ideile. Deci, practic, ideile Domnului Dragnea se regăsesc în partidul domnului Terheş", a declarat Pîrvulescu pentru Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor