Săptămână plină pentru jandarmii din Harghita: Au fost solicitaţi de 14 ori pentru alungarea urşilor din localităţi

(ziarulprahova.ro)
Andrei Popescu
27.08.2024

În săptămâna 19-25 august, jandarmii au fost solicitaţi de 14 ori pentru alungarea unor urşi a căror prezenţă a fost semnalată în zona mai multor localităţi din judeţul Harghita.

Prezenţa urşilor a fost semnalată în zona Bârzava (1), Leliceni (3), Lueta (1), Cristuru Secuiesc (1), Miercurea Ciuc (3), Dăneşti (1), Cetăţuia (1), Gheorgheni (1), Bălan (1) şi Dăneşti (1).

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, dintre cele 14 apeluri înregistrate, a fost nevoie de intervenţia efectivă a echipajelor de jandarmi în opt situaţii, urşii nemaifiind prezenţi la locurile indicate de către apelanţi în restul cazurilor.

“În data de 18 august am fost anunţaţi despre prezenţa unui urs în Bârzava, caz la care s-a deplasat un echipaj de jandarmi care a confirmat prezenţa animalului sălbatic. În acest caz a fost necesară constituirea echipei de intervenţie pentru extragerea acestuia. La faţa locului, echipajul de jandarmi a asigurat zona şi a menţinut un climat de siguranţă.

În data de 23 august am fost anunţaţi despre prezenţa unui urs în zona satului Cetăţuia. La caz s-a deplasat un echipaj de jandarmi care ajunşi la faţa locului, a confirmat prezenţa ursului. Şi în acest caz a fost necesară constituirea echipei de intervenţie pentru extragerea animalului sălbatic. La faţa locului, echipajul de jandarmi a asigurat zona şi a menţinut un climat de siguranţă.

Pentru celelalte 6 apeluri de confirmare a prezenţei urşilor, precizăm faptul că în toate cazurile la faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi, aceştia au reuşit să alunge animalele sălbatice în pădure cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase. Aceste apeluri au venit de pe raza localităţilor Leliceni (3), Miercurea Ciuc (2) şi Dăneşti (1)”, se arată într-un comunicat al IJJ Harghita.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor