Putin susţine că ar fi primit o "propunere secretă" din partea Ucrainei

Vladimir Putin la summitul BRICS Business Forum (Getty Images)
Redacţia
25.10.2024

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut la summitul BRICS că un reprezentant al Turciei a primit o propunere pentru Rusia din partea Ucrainei în timpul sesiunii din septembrie a Adunării Generale a ONU de la New York şi a transmis această informaţie Kremlinului, relatează Ukrainska Pravda citând agenţia de presă rusă RIA Novosti, aliniată Kremlinului.

Putin nu a precizat natura propunerii Ucrainei.

„Turcia a prezentat, de asemenea, o iniţiativă privind situaţia din Marea Neagră: să asigure siguranţa navigaţiei, să stabilească anumite acorduri şi să ajungă la aranjamente de securitate privind instalaţiile de energie nucleară”, a declarat Putin.

Preşedintele rus a afirmat că a fost de acord cu propunerea, dar ulterior preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat Planul Victoriei, despre care Putin a afirmat că anulează posibilitatea unor discuţii.

Atunci când i s-a cerut să evalueze şansele de soluţionare a războiului cu Ucraina pe o scară de la unu la zece, Putin a declarat că i se pare nepotrivit să dea numere sau note.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, la 21 septembrie, că oprirea atacurilor aeriene ruseşti asupra infrastructurii energetice şi a navelor de marfă din Ucraina ar putea deschide calea negocierilor pentru încheierea războiului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor