Sediul partidului de guvernământ Rusia Unită, din Perm, a fost incendiat

Sediul local din Perm, al partidului de guvernământ Rusia Unită, a fost incendiat, 24 octombrie 2024 (Screenshot - The Moscow Times)
Redacţia
25.10.2024

Două femei din oraşul rusesc Perm, situat în Munţii Ural, au aruncat cocktailuri Molotov în sediul local al partidului de guvernământ Rusia Unită, provocând un incendiu în interiorul clădirii, a anunţat joi presa rusă, potrivit The Moscow Times.

Serviciile de urgenţă au declarat presei locale că incendiul a cuprins aproximativ 40 de metri pătraţi din birou, iar fotografiile făcute din interiorul clădirii au arătat mobilier carbonizat şi echipamente de birou.

Potrivit canalului de ştiri Telegram Baza, care are legături cu serviciile de securitate ruse, două femei au aruncat mai multe cocteiluri Molotov în biroul Rusia Unită miercuri târziu şi apoi au fugit de la faţa locului.

Martorii oculari au declarat că hainele uneia dintre piromane au luat foc pentru scurt timp în timpul atacului. Poliţia le-a găsit şi arestat pe cele două femei joi dimineaţa.

Potrivit ONG-ului pentru drepturile civile Avtozak LIVE, mai mult de 500 de persoane din Rusia au fost acuzate sau condamnate pentru incendieri şi tentative de incendiere a birourilor de înrolare militară, a clădirilor guvernamentale şi a infrastructurii de la invazia pe scară largă a Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor