"Promotorul Răului"? – Înalt demnitar UE, în conflict deschis cu Elon Musk privitor la libertatea de exprimare

Vera Jourova (Getty Images)
Redacţia
18.10.2024

Vera Jourova ajunge în vizorul magnatului din domeniul tehnologiei Elon Musk după ce l-a criticat pentru că „ajută” în mod activ răufăcătorii.

Multimiliardarul Elon Musk, proprietar al platformei sociale X, a atacat-o pe Vera Jourova, vicepreşedintă a Comisiei Europene pentru Valori şi Transparenţă, pentru că aceasta l-a caracterizat drept un „promotor al răului”.

Potrivit POLITICO, vicepreşedinta Comisiei Europene Vera Jourova a declarat într-un interviu acordat publicaţiei citate că Musk, spre deosebire de alţi şefi din domeniul tehnologiei, „nu este capabil să deosebească binele de rău”.

Ea a adăugat că multimiliardarul american Elon Musk, şef al X, Tesla şi SpaceX, amplifică ura.

„Am început să relativizăm răul, iar el îl ajută proactiv. El este promotorul răului”, a spus ea.

Răspunsul lui Musk nu a întârziat să apară.

Într-o postare pe contul său X, joi seara, Elon Musk a declarat că, de fapt, Jourova este, „întruchiparea răului banal, birocratic”.

Musk a fost pe un curs de coliziune cu oficialii europeni, luptând împotriva autorităţilor de reglementare şi a guvernelor pe mai multe fronturi.

Reamintim că magnatul tehnologiei a cumpărat Twitter în 2022 şi l-a redenumit X. El a fost criticat pentru faptul că platforma sa respectă cu adevărat libertatea de exprimare dar politicienii europeni afirmă că de fapt a permis propagarea discursului instigator la ură pe reţeaua socială.

Cea mai recentă evoluţie în lupta sa continuă cu UE este o posibilă mişcare a Comisiei Europene de a lua în considerare celelalte companii ale sale, inclusiv SpaceX şi Neuralink, atunci când calculează o amendă potenţială împotriva X pentru încălcări ale legislaţiei blocului privind moderarea conţinutului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor