Preşedintele brazilian Lula da Silva îşi anulează deplasarea la două summituri ONU după ce s-a lovit la cap

Luiz Inacio Lula da Silva. (Evaristo Sa/AFP/Getty Images)
Redacţia
27.10.2024

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva şi-a anulat deplasările la summiturile Organizaţiei Naţiunilor Unite COP16 din Columbia şi COP29 din Azerbaidjan, a anunţat vineri biroul său, urmând sfatul medicilor după ce a suferit un traumatism cranian la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit Reuters.

Lula a fost supus, vineri, unor noi examene medicale, care au arătat că se află într-o stare „stabilă” după ce, în urma unei căzături, preşedintele suferise un traumatism la cap, care a necesitat cusături şi a dus la o mică hemoragie cerebrală.

Biroul lui Lula a declarat vineri dimineaţă că acesta nu va lua parte la COP16 în curs de desfăşurare, iar mai târziu în cursul zilei a declarat că participarea sa la COP29 de luna viitoare a fost, de asemenea, anulată.

De asemenea, Lula a fost nevoit să anuleze o călătorie în Rusia pentru un summit al grupului BRICS al principalelor pieţe emergente.

Potrivit unui raport medical, Lula este autorizat să îşi îndeplinească sarcinile în Brazilia şi va fi supus unor noi teste în termen de cinci zile. Liderul de stânga urma să se deplaseze luni în Columbia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor