Ministrul de Externe al Coreei de Nord vizitează Sankt Petersburg, se laudă ambasada rusă din Phenian

Vladimir Putin împreună cu omologul său nord coreean Kim Jong Un pe cosmodromul din Vostochni, Amur, 13 septembrie 2023. (Vladimir Smirnov | Afp | Getty Images)
Redacţia
17.09.2024

Ministrul nord-coreean de Externe, Choe Son Hui, a zburat în Rusia pentru a participa la cel de-al patrulea Forum al Femeilor Eurasiatice şi la Forumul Femeilor BRICS din Sankt Petersburg, a declarat luni Ambasada Rusiei în Coreea de Nord, potrivit Reuters.

„Ambasadorul rus (Alexander Ivanovici) Matsegora l-a întâmpinat pe ministrul de Externe nord-coreean Choe Son Hui la Aeroportul Internaţional Phenian”, a declarat ambasada într-o postare pe reţeaua sa socială VKontakte.

Ambasada a precizat că discursurile ministrului şi participarea la discuţii sunt planificate în cadrul forumului, care va avea loc între 18 şi 20 septembrie.

Valentina Matvienko, preşedinta Consiliului Federaţiei Rusiei, a declarat în iunie că la forum sunt aşteptate delegaţii din aproape o sută de ţări.

„Ne vom strădui să asigurăm o reprezentare străină record în întreaga istorie a forumului”, a declarat Matvienko în iunie, potrivit unei transcrieri furnizate pe site-ul web al Consiliului.

Vladimir Putin a participat la reuniunile anterioare ale forumului, dar Kremlinul nu a anunţat încă participarea sa la forumul din acest an.

Relaţiile dintre cele două ţări au atins un nou nivel în acest an, când Putin a semnat un acord cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, care includea un angajament de apărare reciprocă, în timpul unei vizite la Phenian.

Statele Unite şi aliaţii occidentali au acuzat Coreea de Nord că ajută Rusia prin furnizarea de arme pentru războiul din Ucraina în schimbul asistenţei economice şi militare. Moscova şi Phenianul au negat acest lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor