Mihali: De cât timp mai au nevoie autorităţile pentru a înţelege că Şoşoacă şi SOS sunt agenţii Moscovei?

Diana Sosoaca (Captura video)
Ana Ion
26.08.2024

Profesorul universitar Ciprian Mihail, fost ambasador al României în Senegal, acuză Guvernul, Parlamentul şi serviciile secrete de lipsă de reacţie faţă de acţiunile Dianei Şoşoacă după ce în spaţiul public a fost semnalat faptul că la şcoala de vară a SOS a fost prezent şi un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

"De cât timp mai au nevoie autorităţile române pentru a înţelege că Şoşoacă şi SOS sunt agenţii Moscovei în instituţiile cele mai importante din România şi din Europa? Ce ar mai trebui să facă aceste cozi de topor pentru a submina autoritatea statului român şi poziţia noastră în UE şi NATO?

Şoşoacă îşi bate joc zi de zi de Guvernul României, de Parlamentul României, de serviciile secrete din România, care fie nu sunt capabile să reacţioneze, fie prin pasivitate devin complici ai acestor acţiuni profund antiromâneşti", scrie, pe Facebook, Mihali.

Informaţia despre prezenţa unui reprezentant al Ambasadei Rusiei la şcoala de vară SOS a fost făcută publică iniţial de jurnalistul Costin Andrieş.

"Ambasada Rusiei a trimis un reprezentant la Şcoala de vară SOS, din Poiana Braşov. Toţi participanţii s-au ridicat în picioare ca să îl aplaude pe invitat şi să strige "Capitular...", scuze, "Pacee, Pacee, Pacee", a scris, pe X Andrieş.

Reamintim că "pace" era unul din sloganurile favorite ale comuniştilor. „Ceauşescu-România, pacea şi prietenia!”, „Ceauşescu-pace, Dezarmare-pace!", se scanda în comunism.

Nu comuniştii români au inventat însă acest slogan. Acesta era de sorginte sovietică. În timpul Războiului Rece, URSS a folosit permanent tema "păcii" în propaganda anti-occidentală, în plină cursă a înarmării a conducerilor de la Kremlin, reamintea recent G4Media.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor