Membri ai unor clanuri, înarmaţi cu topoare, bâte şi săbii într-un spital. "Bucureştiul devine Vestul Sălbatic!"

Bataie in spital
Ana Ion
22.09.2024

Două familii din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, s-au luat la bătaie sâmbătă, membrii acestora provocându-şi reciproc răni, iar scandalul a continuat la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală unde au ajuns răniţii, iar rudele acestora au venit cu bâte, furci, săbii.

Atacatorii, peste 10 persoane, au intrat în spital înarmaţi şi i-au căutat pe răniţii care ajunseseră la unitatea sanitară, pentru a continua să-i bată. O femeie a fost agresată, ceilalţi implicaţi în scandalul iniţial fiind în afara UPU.

"Bucureştiul devine Vestul Sălbatic!

În timp ce şeful Poliţiei Române, Benone Matei, este preocupat să-i vâneze pe poliţiştii care vorbesc public despre problemele din sistem, iar şeful Poliţiei Capitalei, chestorul principal Bogdan Berechet, este prins în 'afaceri interne', pe străzile din Bucureşti clanurile îşi reglează conturile fără vreo jenă faţă de lege.

Zeci de membri ai unor clanuri s-au bătut cu topoare, bâte, săbii şi alte arme albe, fără să fie deranjaţi de nimeni. Cei care au asistat la acest măcel au fost traumatizaţi că, în plină zi, se poate întâmpla aşa ceva în comunitatea lor.

Ulterior, la unitatea de primiri urgenţe a spitalului Sf. Pantelimon, interlopii au continuat conflictul, ajungând să distrugă echipamente medicale, să bruscheze personalul medical şi să instaureze teroarea în rândul pacienţilor prezenţi", semnalează, pe Facebook, sindicatul poliţiştilor Europol.

La investigaţii, două dintre victime au avut nevoie de intervenţii chirurgicale. Pacienţii s-au ridicat de pe paturi pentru a părăsi zona, personalul medical fiind şi el speriat.

Oficialii spitalului spun că în decurs de doar trei-patru minute, oameni cu săbii, furci şi bâte au oprit maşini în faţa porţii spitalului, au intrat în fugă în unitatea medicală, căutându-i pe cei care ajunseseră deja la spital pentru îngrijiri medicale, relatează Ziare.com.

„Au intrat cu bâte, cu furci şi cu săbii, din ce am putut vedea în urma analizei imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din unitatea de primiri urgenţe. Au fost cam 10-15 persoane care au oprit în faţa porţii spitalului, au coborât în fugă şi efectiv au intrat fără nicio reţinere, fără a putea fi opriţi, în camera de gardă, în căutarea primelor victime, sosite cu mijloace proprii. Au fost foarte agresivi. Din fericire, personalul medical nu a fost agresat fizic, sunt doar foarte speriaţi.

Au lovit aparatura, au distrus un birou şi au dat cu bâta într-un calculator. Au ameninţat, au făcut scandal şi au părăsit repede unitatea de primiri urgenţe pentru că şi-au dat seama că sosesc organele de poliţie care fuseseră deja alertate de către personalul medical prin 112”, a declarat, într-o intervenţie la Digi 24, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Sfântul Pantelimon, Fiorella Mitoiu, care este şi medic şef al UPU de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Ea a explicat că la poarta spitalului sunt agenţi de pază, dar că „era absolut imposibil să-i poţi opri”. „Cu mâinile goale să vii în faţa unor oameni cu sabia în mână, este un pic cam greu”, afirmă medicul.

Potrivit acesteia, în momentul în care agresorii au luat cu asalt Unitatea de Primiri Urgenţe, unii dintre pacienţi s-au ridicat de pe paturi pentru a pleca.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor