Godină îl pune la zid pe şeful SIAS: "Nişte clanuri s-au bătut cu bâte în Bucureşti, în timp ce dumneavoastră vă uitaţi probabil pe TikTok"

Marian Godină (Facebook)
Loredana Diacu
22.09.2024

Poliţistul Marian Godină lansează critici dure la adresa şefului Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), acuzându-l pe acesta că în timp ce nişte clanuri s-au bătut cu bâte în Bucureşti el, probabil, se uita pe TikTok.

De asemenea, Godină ţine să reamintească de cazul luării de ostatici de la Oneşti, acuzând că SIAS n-a ajuns acolo să rezolve situaţia şi îl ironizează pe Scurtu, susţinând ca acesta l-a reclamat pe Godină pe motiv că a postat un video în care trăgea cu pistolul într-un poligon.

Reamintim că două familii din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, s-au luat la bătaie, membrii acestora provocându-şi reciproc răni. Scandalul a continuat la spitalul din Capitală unde au ajuns răniţii. Rudele acestora au venit cu obiecte contondente. În timpul altercaţiei, un monitor din camera de gardă a fost distrus.

Redăm postarea lui Godină

"Domnul din imagine este dl Alexandru Scurtu, şeful SIAS. Este omul care, conform reglementărilor pe care eu le-am citit şi le cunosc, ar fi trebuit să intervină în cazul luării de ostatici de la Oneşti, acolo unde doi oameni nevinovaţi au murit. Repet, speţa de acolo, conform reglementărilor în vigoare la acel moment era de comeptenţa SIAS, adică cei de la Bucureşti, doar că SIAS nu a ajuns la Oneşti.

Alexandru Scurtu, şeful SIAS (Facebook)
Alexandru Scurtu, şeful SIAS (Facebook)

De altfel, dl Scurtu a şi fost cercetat penal şi nu ştiu cum s-a soluţionat acel dosar. Ştiu că nu e prima dată când dl Scurtu se simte prea important ca să se deplaseze în alt oraş, deşi pot muri oameni şi ştie că e de competenţa dumnealui şi a SIAS să meargă.

Uitând probabil de acel caz şi având foarte timp liber, acest ins mi-a cercetat azi profilul de tik tok şi a găsit acolo un video unde trag în poligon cu o singură mână. E un video scurt, nici nu mă văd eu măcar, o să vi-l las în comentariu, e chiar ceva foarte fain şi care arată cât de bine sunt pregătit. Atenţie, m-am pregătit pe banii mei, în poligoane private, iar tocul ăla e cumpărat tot de mine, că dl Scurtu nu a fost în stare mulţi ani să ne asigure logistică şi pregătire.

Şi s-a gândit dl Scurtu azi să-l sune pe şeful meu şi să-l dojenească pentru că are un subaltern care denigrează imaginea Poliţiei Române prin acel video şi că e filmat în nu ştiu ce zonă.

Domnule Scurtu, mi-e jenă mie de jena dumneavoastră, de gândirea pe care o aveţi, de modul în care vă petreceţi timpul liber şi de ce aberaţii scoateţi pe gură.

Modul în care s-a intervenit la Oneşti, unde acei oameni, pe care fix dumneavoastră aţi fi trebuit să-i salvaţi, au murit cu mascaţii la uşă, pentru că dumneavoastră nu v-aţi sinchisit să vă deplasaţi acolo cu colegii de la SIAS, tare lăudaţi de altfel pe paginile MAI, este un prejudiciu grav adus Poliţiei Române, acolo e o problemă gravă, nu că a pus Godină un video inofensiv pe net, un video care nu încalcă absolut nicio prevedere legală, căci nu sunt atât de naiv.

În altă ordine de idei, domnule Scurtu, astăzi, când dumneavastră îmi scrolaţi pagina, eu eram în noroi şi împărţeam ajutoare oamenilor din judeţul Galaţi.

Tot astăzi, domnule Alexandru Scurtu, nişte clanuri s-au bătut cu bâte în Bucureşti, în timp ce dumneavoastră vă uitaţi probabil pe tik tok.

Şi ca să nu vă las în dilemă, deşi e cam trist pentru domnia voastră ca un agent să cunoască mai bine legislaţia decât ditamai directorul SIAS, parcă cu grad de chestor chiar, că nu prea m-aţi interesat până azi şi nu ştiu ce grad aveţi, ştiu doar cât vă duce mintea, vă spun eu că poligonul nu e o zonă administrativă, iar pistolul nu e vreun document clasificat. Aşa că faceţi-vă temele mai bine înainte de a vorbi fără să aveţi habar", scrie, pe Facebook, Godină.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor