Ciolacu îi umileşte pe şeful statului şi pe liberali: Nu e nevoie de legislaţie suplimentară ca preşedintele să candideze. Nu cred că Iohannis va fi un bun premier

Marcel Ciolacu şi Klaus Iohannis
Ana Ion
22.09.2024

Liderul Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, declară că nu crede că preşedintele Klaus Iohannis ar fi un bun premier, dar că poate candida la Senat fără să fie nevoie de legislaţie suplimemtară. Declaraţiile sale vin în condiţiile în care iniţiativa legislativă a PNL care i-ar permite lui Iohannis să candideze la parlamentare fără să demisioneze a stârnit valuri de critici şi indignare.

Potrivit Europa Liberă, întrebat, sâmbătă, la Cluj Napoca, dacă, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, iar Klaus Iohannis şi-ar dori să fie premier, l-ar numi pe actualul preşedinte în această funcţie, Ciolacu a afirmat:

„Cred că sunt prea mulţi de dacă. Asta în primul rând. În al doilea rând, nu cred că, cu toată expertiza preşedintelui de 10 ani, va fi un bun premier”.

În ceea ce priveşte proiectul iniţiat de Partidul Naţional Liberal prin care preşedintele Klaus Iohannis să poată candida la alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu spune că, după observaţiile Consiliului Legislativ pe acest subiect, părerea sa este că nu ar fi nevoie de legislaţie suplimentară ca Iohannis să poată candida dacă îşi doreşte acest lucru.

Ciolacu a mai declarat că social-democraţii vor lua o decizie luni în legătură cu iniţiativa liberală. „Îmi pare rău de colegii de coaliţie, poate ar fi trebuit să aprofundeze mai mult, să iasă din cercul propriu şi să se sfătuiască cu mai mulţi specialişti”.

„Pe drum, împreună cu domnul vicepremier, ne-am uitat foarte atenţi la observaţiile Consiliului Legislativ şi am dat în lucru la specialiştii din interiorul partidului, la juriştii noştri, care au o expertiză, să ne facă şi ei astăzi un punct de vedere pe care o să-l prezinte la Biroul Permanent Naţional”, a menţionat şeful PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor