Liga I. FCSB ratează şansa de a urca în fruntea clasamentului după remiza cu Academica! Cum comentează antrenorul Toni Petrea

Gruparea roş-albastră nu a reuşit să beneficieze de pasul greşit făcut de campioana CFR Cluj, care a cedat pe teren propriu în faţa celor de la Sepsi. O victorie în faţa academicienilor i-ar fi propulsat pe prima poziţie.
FCSB - Academica Clinceni 2-2, în play-off-ul Ligii I. (FCSB/facebook)
Marius Drăgoi
11.05.2021

Lupta pentru titlu din acest an este destul de strânsă. Prima echipă care greşeşte îşi ia adio de la trofeul de campioană a Ligii I.

Primele două clasate, campioana CFR Cluj şi FCSB, angajate în această cursă, erau despărţite doar de două puncte în clasament înaintea etapei cu numărul şapte, iar cea din urmă a avut o primă şansă de a recupera acest handicap şi de a prelua ştafeta Ligii I.

După eşecul ardelenilor la scor minim, pe teren propriu, în faţa celor de la Sepsi OSK, elevilor pregătiţi de Toni Petrea l-i sa ivit ocazia mult aşteptată, o victorie în faţa celor de la Academica Clinceni i-ar fi propulsat pe prima poziţie, dar neşansa a fost de partea clubului patronat de Gigi Becali, care a terminat indecis acest duel. Sor final 2-2 (1-2).

Au punctat Darius Olaru (20), Florin Tănase (56 - penalty) pentru gazde, respectiv Andrei Cordea (27), Raul Rusescu (36) pentru oaspeţi.

"Am reuşit doar un egal. Până la urmă, e un punct câştigat. Suntem tot acolo, urmează trei jocuri la fel de grele, din care să vedem ce putem să scoatem pentru a ne menţine în lupta la titlu. Poate ca şi rezultatul care s-a înregistrat înainte a pus o presiune în plus pe ei. I-am simţit în teren cam emoţionaţi din cauza asta.

Am început bine, am marcat. După care, am primit două goluri foarte uşor şi ne-am pierdut din luciditate, încredere. Pe final, am avut câteva ocazii clare de a marca, n-am reuşit şi asta s-a întâmplat. Voi încerca să le ridic moralul în următoarele zile.

Andrei Vlad a acuzat ceva probleme la începutul partidei. Nu s-a simţit bine pe parcurs şi la pauză am decis să-l schimb. Nu cred că e ceva foarte grav, e ceva de moment.

Oaidă (n.r - care a jucat şi la FCSB 2, duminică) a intrat destul de bine, putea să şi marcheze. Ăsta e lotul pe care îl am la dispoziţie, trebuie să mă folosesc de ei, chiar dacă pentru unii din ei e mai dificil. Trebuie să tragem cu dinţii de aceste momente şi de aceste meciuri pe care le mai avem" a comentat la final Toni Petrea.

În sezonul regular, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, FCSB câştigând în deplasare cu 2-0, iar Academica la Bucureşti, cu 1-0. În turul play-off-ului, FCSB s-a impus cu 2-0.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor