După opt ani, Djokovic nu va mai ocupa locul 1 ATP la sfârşitul anului

Djokovic: "Cred că încă mai pot juca cu aceşti tipi care sunt cei mai buni din lume. Sper să pot menţine acest nivel în următoarele luni, dar şi pe viitor."
Novak Djokovic (Getty Images)
Veronica Petrică
14.10.2024

Pentru prima dată după opt ani, sârbul Novak Djokovic - cel mai titrat jucător de tenis din toate timpurile - nu se va mai afla la sfârşitul anului pe cea mai înaltă treaptă a podiului ATP. Aceasta va fi prima dată din 2015 când Novak Djokovic nu va fi pe primul loc în clasament în lista de la sfarşitul anului.

După triumful la Shanghai, italianul Yannick Sinner a reuşit să-şi asigure până la sfârşitul acestui an primul loc pe lista mondială ATP.

Cu toate acestea, Djokovic - posesorul a 24 de titluri de Grand Slam - a jucat bine la Shanghai, fiind consecvent pe tot parcursul turneului şi ajungând în a cincea sa finală la turneul ATP Masters 1000, unde a fost învins cu 7-6(4), 6-3 de numărul unu mondial Sinner.

Totuşi, marele campion sârb a fost mulţumit de prestaţia sa, mai ales că a fost operat şi la genunchi:

„Cred că sunt câteva lucruri pozitive care s-au întâmplat. Cred că nivelul tenisului meu a fost foarte bun în acest turneu, probabil cel mai bun după Jocurile Olimpice în ceea ce priveşte modul în care am jucat, cum am performat, cum am luptat”, a declarat Djokovic reporterilor.

„Am dat tot ce am avut mai bun în seara asta. În aceste circumstanţe, poate că nu m-am simţit 100% proaspăt, dar marele merit al lui Jannik a fost că a jucat punctele importante mai bine decât mine şi asta a făcut diferenţa. A meritat să câştige, doar că a fost prea puternic în momentele importante.

„Încă mai cred că în finala de astăzi am jucat destul de bine, ceea ce îmi dă motive să cred că încă mai pot juca cu aceşti tipi care sunt cei mai buni din lume. Sper să pot menţine acest nivel în următoarele luni, dar şi pe viitor.”

De-a lungul carierei, Djokovic a câştigat:

o medalie aur olimpică
10 titluri la Australian Open
4 titluri la Roland Garros
7 titluri la Wimbledon
4 titluri la US Open
7 titluri la Turneul Campionilor
8 ani nr.1 la sfarsitul anului
1 Davis Cup
428 săptamani nr.1 mondial

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor