Actorul Keanu Reeves a scăpat de sub cotrol maşina la debutul în cursele auto profesioniste

Keanu Reeves conduce în timpul cursei auto GR Cup Series de la Indianapolis Motor Speedway, 5 octombrie 2024 (AP Photo)
Veronica Petrică
07.10.2024

Actorul canadian Keanu Reeves, în vârstă de 60 de ani, a piedut controlul asupra maşinii la debutul său în cursele auto profesioniste la Indianapolis Speedway.

Starul din „The Matrix” a ieşit de pe traseu după ce a parcurs puţin mai mult de jumătate în cursa de 45 de minute. Maşina lui s-a învârtit pe iarbă fără să se ciocnească la ieşirea din virajul 9. Reeves a reintrat apoi pe traseu şi a continuat să conducă, semnalând că nu a fost rănit.

Actorul, care s-a calificat pe locul 31 din 35 de maşini, a alergat până pe locul 21, a evitat cu succes un accident în primul tur la virajul 14 şi a terminat pe locul 25.

Reeves, în vârstă de 60 de ani, concurează la Indianapolis în Cupa Toyota GR, o serie de curse specifice unei mărci şi o serie de sprijin pentru evenimentul automobilistic sportiv de 8 ore Indy din acest weekend. Reeves conduce maşina BRZRKR nr. 92, care promovează romanul său grafic „The Book of Elsewhere”. Cody Jones din comedia „Dude Perfect” este coechipierul lui Reeves.

Marţi, înainte de cursa sa, starul din „John Wick” a împărtăşit un mesaj video pe social media. „Bună, sunt Keanu Reeves şi vreau doar să vă mulţumesc şi să-mi exprim aprecierea pentru oportunitatea de a concura în Cupa Toyota GR la Indianapolis Motor Speedway. Vă mulţumesc”.

Reeves nu a fost la prima participare pe un circuit de curse, deoarece a concurat în 2009 la Toyota Grand Prix of Long Beach, câştigând cursa celebrităţilor.

În 2016, Reeves a participat la Goodwood Festival of Speed din Anglia cu motocicleta Arch KRGT-1. La un interviu cu un reporter în timpul evenimentului, Reeves a împărtăşit experienţa sa de a conduce vehiculul:

„A fost destul de palpitant să urc acel deal astăzi”, a spus el. „Este frumos, este pitoresc. A fost puţin noroi, dar ascultaţi-mă, John McGuinness, Alan Cathcart, sunt atât de multe legende aici astăzi, înconjurate de maşini şi oameni uimitori, aşa că este într-adevăr o mare onoare să fiu aici şi să am şansa de a participa.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor