Israelul lansează o serie de atacuri aeriene nocturne asupra sudului Beirutului

O clădire rezidenţială ale cărei două etaje superioare au fost lovite de un atac israelian, într-o suburbie sudică a Beirutului, 24 septembrie. (Getty Images)
Redacţia
28.09.2024

Israelul a lansat o serie de lovituri aeriene asupra suburbiilor din sudul Beirutului în primele ore ale zilei de sâmbătă.

Forţele de Apărare ale Israelului (FDI) au făcut apel la locuitorii din cartierul Dahieh din Beirut să se îndepărteze de activele şi instalaţiile Hezbollah.

"Vom continua să operăm pentru a dezmembra cu precizie capacităţile ofensive ale Hezbollah. Hezbollah a amplasat strategic arme în zone civile, punând civilii libanezi în pericol pentru a face rău civililor israelieni", a postat FDI pe platforma de socializare X.

"Războiul nostru este cu Hezbollah, nu cu poporul libanez".

Hezbollah a afirmat într-o declaraţie că "nu există niciun adevăr" în declaraţiile Israelului conform cărora ar exista arme sau depozite în clădirile vizate, potrivit Yahoo News, care citează un raport DPA.

Iniţial, nu au fost raportate victime în cursul nopţii.

Mii de libanezi s-au adunat în parcurile din centrul oraşului Beirut şi în zonele de pe litoral.

Vineri, cel puţin şase persoane au fost ucise şi 91 au fost rănite în atacuri israeliene asupra cartierului foarte populat Haret Hreik, în suburbia Dahieh a Beirutului, potrivit autorităţilor libaneze.

Armata israeliană a declarat că lovitura a fost un atac ţintit asupra cartierului general al miliţiei Hezbollah, situat sub o clădire rezidenţială.

Mass-media israeliană a relatat că şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ţinta atacului, dar acest lucru nu a fost confirmat de guvern sau de armată. În prezent, nu se ştie unde se află acesta.

FDI a declarat ulterior că l-a ucis pe comandantul unităţii de rachete a Hezbollah, Muhammad Ali Ismail, într-un raid aerian.

Totodată, FDI a afirmat că Ali Ismail era responsabil pentru lansarea de rachete asupra Israelului şi pentru dirijarea de atacuri teroriste. Pe lângă Ali Ismail, a fost ucis şi adjunctul său, Hussein Ahmad Ismail, a mai transmis FDI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor