Biden nu s-a răzgândit. Zelenski se va întoarce din SUA fără autorizaţia de a lansa rachete adânc în Rusia [The Times]

Preşedintele SUA, Joe Biden (dr) şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski (Getty Images)
Redacţia
28.09.2024

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îşi va încheia vizita în Statele Unite fără autorizaţia de a folosi rachetele occidentale cu rază lungă de acţiune pentru a lovi adânc în Rusia, potrivit Ukrainska Pravda.

În vizita de aproape o săptămână efectuată în SUA, liderul ucrainean le-a cerut preşedintelui american Joe Biden şi vicepreşedintelui Kamala Harris să ridice restricţiile privind utilizarea rachetelor Storm Shadow şi ATACMS pentru a lovi obiective militare ruseşti în interiorul Rusiei.

Cu toate acestea, nu a fost anunţată nicio schimbare a poziţiei Washingtonului cu privire la utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune, care a avut loc la mai puţin de 24 de ore după ce preşedintele Putin a avertizat că un atac aerian convenţional de amploare asupra Rusiei de către Ucraina susţinută de Occident ar putea declanşa un răspuns nuclear, potrivit publicaţiei The Times.

Cu toate acestea, Biden şi-a reafirmat sprijinul continuu pentru Ucraina, anunţând un pachet de ajutor militar în valoare de aproximativ 8 miliarde USD, inclusiv primele livrări de bombe planante de înaltă precizie JSOW pentru a lovi forţele ruse la o distanţă de până la aprox. 112 kilometri.

În timpul vizitei sale la Capitoliu, Zelenski a discutat, de asemenea, cu senatorii americani, inclusiv cu Lindsey Graham, care i-a susţinut cererea, despre necesitatea ca Ucraina să fie autorizată să utilizeze rachete cu rază lungă de acţiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor