Întâlnire explozivă înainte de prezidenţiale: Trump va acorda un interviu controversatului podcaster Joe Rogan

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump (st) şi podcasterul Joe Rogan (Getty Images)
Redacţia
24.10.2024

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump va participa vineri la un interviu cu popularul podcaster Joe Rogan, care are un public devotat de zeci de milioane de ascultători, potrivit Reuters.

Doi oficiali ai campaniei au declarat că Trump se va deplasa la studioul lui Rogan din Austin, Texas, pentru sesiune. Deşi aceştia nu au spus cât timp va dura apariţia lui Trump, acesta a acordat interviuri recente care au durat între 30 de minute şi o oră.

Fostul preşedinte l-a criticat pe Rogan în august pe platforma sa de social-media, Truth Social, după ce podcasterul l-a lăudat pe candidatul independent de atunci Robert Kennedy Jr. că s-a retras din cursă şi l-a susţinut pe Trump. Trump l-a numit ulterior pe Rogan „un tip de treabă”.

Adversara lui Trump la alegerile din 5 noiembrie, candidata democrată la preşedinţie Kamala Harris, a luat în considerare posibilitatea de a realiza un interviu cu Rogan pentru a încerca să îşi extindă apelul adresat votanţilor de sex masculin.

Trump şi vicepreşedinta Harris au curtat alegătorii prin apariţii pe podcasturi, pe lângă mitingurile mai tradiţionale şi interviurile cu jurnaliştii.

Spotify a declarat în martie că „The Joe Rogan Experience” avea 14,5 milioane de urmăritori. Aceasta a fost aproape triplă faţă de al doilea cel mai popular program al platformei. Rogan are, de asemenea, peste 19 milioane de urmăritori pe Instagram şi 17 milioane de urmăritori pe YouTube.

Un sondaj realizat de YouGov anul trecut a arătat că 81% dintre ascultătorii săi sunt bărbaţi şi 56% au sub 35 de ani, o categorie demografică care tinde să îl susţină pe Trump în detrimentul lui Harris.

În timpul pandemiei, Rogan a fost criticat de experţii în sănătate pentru că a sugerat că tinerii nu ar trebui să primească vaccinul COVID-19 şi pentru că a promovat ivermectina ca tratament, în ciuda avertismentelor Food and Drug Administration cu privire la acesta.

Ulterior, el a susţinut că nu este un anti-vaccin şi a recunoscut că „are sens” ca şi persoanele tinere şi sănătoase să se vaccineze în interesul sănătăţii publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor