Atacurile ucrainene cu drone lovesc Rusia acolo unde o doare mai tare: Distileriile de alcool

Distileriile de alcool din Iefremov şi Luzhlovsky, Rusia, au fost ţinta atacurilor ucrainene cu drone din dimineaţa zilei de marţi, 22 octombrie 2024 (Screenshot - X)
Redacţia
24.10.2024

Distileriile de alcool din Iefremov şi Lujlovski, Rusia, au fost ţinta atacurilor ucrainene cu drone din dimineaţa zilei de marţi, potrivit Business Insider.

Guvernatorul provinciei Tambov, Maksim Egorov, a declarat că dronele au lovit fabrica Biokhim din Rasskozovo, la aproximativ 465 kilometri sud-est de Moscova, provocând un incendiu.

Loviturile se înscriu în tactica ucraineană de utilizare a dronelor pentru a ţinti mult în spatele frontierelor ruse. Dar alegerea ţintei este neobişnuită - în general, dronele lovesc instalaţii militare, depozite de combustibil sau ţinte simbolice.

Un oficial ucrainean a declarat că această lovitură a fost, de asemenea, semnificativă din punct de vedere militar, susţinând că acestea au fost, de asemenea, utilizate pentru a produce combustibil şi explozibili.

Potrivit oficialilor ruşi, nu au existat victime în urma atacurilor.

Pe internet au circulat imagini cu urmările atacului asupra Iefremovului, care arată locuri din apropierea distileriei, inclusiv o fabrică de cauciuc sintetic şi o centrală electrică în flăcări.

Unii observatori au glumit spunând că atacurile vor afecta moralul ruşilor prin întreruperea producţiei de vodcă.

„Distrugeţi vodca, distrugeţi Rusia. Simplu”, a scris analistul Ian Garner pe X.

Deşi fabricile produc alcool, Business Insider nu a putut găsi nicio sugestie că acesta ar fi destinat consumului.

Andrii Kovalenko, şeful Centrului pentru contracararea dezinformării din cadrul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, a avut o explicaţie mai sobră, pe Telegram. El a spus că distileriile atacate marţi erau folosite pentru producerea de explozibili şi combustibil pentru efortul de război al Rusiei.

„Acestea sunt toate obiecte militare, în ciuda faptului că sunt deghizate în altceva”, a scris Kovalenko, conform site-ului de ştiri ucrainean UN.

Potrivit site-ului web al Biokhim, aceasta produce alcool etilic şi produse de „importanţă strategică pentru statul [rus]”, relatează Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor