IDF confirmă că Hashem Safieddine, potenţial succesor al Hezbollah, a fost ucis într-un atac la Beirut

Hashem Safieddine (foto) urma să fie noul lider al Hezbollah (Screenshot - X)
Redacţia
23.10.2024

Armata israeliană (IDF) a confirmat că l-a eliminat pe Hashem Safieddine, cel care urma să devină noul şeful al grupării Hezbollah, informează The Jerusalem Post.

Safieddine era vărul lui Hassan Nasrallah şi a fost ucis de o lovitură israeliană asupra Beirutului în urmă cu trei săptămâni.

Potrivit IDF, Safieddine era vărul lui Hassan Nasrallah, fostul şef al Hezbollah, care a fost ucis într-o lovitură israeliană, şi a avut o influenţă semnificativă asupra luării deciziilor în cadrul grupului terorist Hezbollah.

În plus, în perioadele în care Nasrallah lipsea din Liban, Safieddine îl înlocuia şi îndeplinea funcţia de secretar general al Hezbollah.

De-a lungul anilor, Safi Al-Din a condus activităţi teroriste împotriva Israelului şi a fost implicat în procesul decizional de bază al Hezbollah, a adăugat IDF.

Şeful Statului Major al IDF, Lt. Herzi Halevi, a făcut o declaraţie în care a afirmat: „Am ajuns la Nasrallah, la succesorul său şi la majoritatea cadrelor de conducere ale Hezbollah. Vom şti cum să ajungem la oricine ameninţă securitatea cetăţenilor statului Israel”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor