Electorale. CDC anunţă brusc focar de E.coli la McDonald's, la o zi după foto-ops-ul lui Trump

Trump a gătit nişte cartofi prăjiţi şi a împărţit mâncare unor clienţi mai mult decât fericiţi într-o şedinţă foto la McDonald's, în campania electorală (Screenshot - X / Zero Hedge)
Redacţia
23.10.2024

La doar o zi după ce fostul preşedinte Trump s-a aventurat într-un McDonald's în timpul unei opriri de campanie, a gătit nişte cartofi prăjiţi şi a împărţit mâncare unor clienţi mai mult decât fericiţi într-o şedinţă foto care a devenit foarte virală (într-un sens bun), Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a emis o declaraţie prin care anunţă că o epidemie de Escherichia coli (E.coli) legată de McDonald's Quarter Pounders a provocat moartea unei persoane şi 10 spitalizări.

Quarter Pounders de la McDonald's este un sandwich faimos din meniul lanţului de fast-food McDonald's, cunoscut pentru chifteaua sa din carne de vită care cântăreşte un sfert de livră (aproximativ 113 grame) înainte de a fi gătită. Numele "Quarter Pounder" vine tocmai de la greutatea chiftelei, adică un sfert de livră.

Potrivit Zero Hedge, există 49 de cazuri în 10 state, cu cele mai multe îmbolnăviri în Colorado şi Nebraska (nu unde a fost preşedintele Trump).

„Aceasta este o investigaţie rapidă a focarului. Majoritatea persoanelor bolnave raportează că au mâncat hamburgeri Quarter Pounder de la McDonald's, iar anchetatorii lucrează rapid pentru a confirma care ingredient alimentar este contaminat”, se arată în alerta CDC.

„McDonald's a retras ingredientele pentru aceşti burgeri, iar aceştia nu vor fi disponibili spre vânzare în unele state. McDonald's a raportat către CDC că a încetat să mai folosească ceapă proaspătă tăiată şi chiftele de vită de un sfert de kilogram în mai multe state”, a declarat CDC.

Anunţul izbucnirii epidemiei a dus la scăderea acţiunilor MCD cu 10 % după închiderea pieţei (înainte de a-şi reveni puţin)...

Sincronizarea contagiunii bruşte de zdrobire a preţului acţiunilor vine după ce sediul McDonald's a îndrăznit să accepte şi să ureze bun venit „hitler, stalin şi mussolini” în fast-food-ul lor.

Într-un e-mail către angajaţi care a fost văzut de The Epoch Times, compania a declarat că „marca sa a fost un punct fix de conversaţie în acest ciclu electoral” şi că „nu am căutat acest lucru”, dar este o „dovadă a cât de mult rezonează McDonald's cu atât de mulţi americani”.

"McDonald’s nu susţine candidaţi pentru funcţii elective şi acest lucru rămâne valabil şi în această cursă pentru următorul Preşedinte. Nu suntem roşii sau albaştri - suntem aurii”, a declarat McDonald's în declaraţia datată 21 octombrie.

Compania a declarat că vizita lui Trump la o locaţie McDonald’s din Pennsylvania a fost gestionată la nivel local de un operator de franciză.

„La aflarea cererii fostului preşedinte, am abordat-o prin prisma uneia dintre valorile noastre de bază: ne deschidem uşile pentru toată lumea”, a declarat compania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor