Hackerii chinezi au vizat telefoane afiliate campaniei lui Kamala Harris. Posibil şi ale campanei Trump

Candidatul republican la preşedinţie, fostul preşedinte Donald Trump (st) şi candidatul democrat la preşedinţie, vicepreşedintele Kamala Harris (The Epoch Times)
Redacţia
26.10.2024

Hackerii chinezi care au intrat în sistemul Verizon au vizat telefoanele utilizate de persoane afiliate campaniei candidatului democrat la preşedinţie Kamala Harris, a declarat vineri o persoană familiarizată cu situaţia.

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump şi partenerul său de campanie JD Vance au fost, de asemenea, vizaţi, potrivit relatărilor presei. Reuters nu a putut confirma aceste relatări.

New York Times a relatat că anchetatorii lucrează pentru a determina ce comunicaţii, dacă este cazul, au fost luate de la Trump şi Vance.

Campania Trump a fost informată săptămâna aceasta că Trump şi Vance se numără printre un număr de persoane din interiorul şi din afara guvernului ale căror numere de telefon au fost vizate prin infiltrarea sistemelor telefonice Verizon (VZ.N), a mai precizat NYTimes.

Campania Trump nu a confirmat că telefoanele lui Trump şi ale lui Vance au fost vizate.

Steven Cheung, directorul de comunicare al campaniei Trump, a declarat că Harris ar fi încurajat China şi Iranul să atace infrastructura americană pentru a-l împiedica pe Trump să revină în funcţie.

Deşi a menţionat că nu este la curent cu situaţia specifică, ambasada Chinei la Washington a declarat că Beijingul se opune şi combate atacurile cibernetice şi furturile cibernetice sub toate formele.

"Alegerile prezidenţiale sunt treburile interne ale Statelor Unite. China nu are nicio intenţie şi nu va interveni în alegerile din SUA", a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei când a fost contactat pentru comentarii.

Campania lui Harris nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Campania Trump a fost piratată la începutul acestui an. Departamentul de Justiţie al SUA a acuzat trei membri ai Corpului Gardienilor Revoluţiei din Iran de hacking, acuzându-i că au încercat să perturbe alegerile din 5 noiembrie.

FBI şi Agenţia americană de securitate cibernetică şi a infrastructurii au declarat vineri că investighează accesul neautorizat la infrastructura de telecomunicaţii comerciale de către persoane asociate cu China.

Declaraţia comună a agenţiilor nu a numit ţintele incidentului.

La rândul său, Verizon a declarat că are cunoştinţă de o tentativă sofisticată de a viza telecomunicaţiile americane şi de a colecta informaţii.

În plus, Verizon, cea mai mare companie americană de telecomunicaţii, a adăugat că colaborează cu autorităţile de aplicare a legii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor